Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Concorde-krasj forårsaket av metallbit og defekt

Flyulykken utenfor Paris i juli 2000 var forårsaket av en metallbit på rullebanen og en defekt i Concorde-flyet, ifølge en granskningsrapport som ble lagt fram i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titanbiten falt av et fly fra selskapet Continental Airlines som tok av fra rullebanen noen minutter før Concorde-flyet.

Metallbiten spilte en «direkte rolle» i ulykken, der alle de 109 om bord i flyet og fire personer på bakken mistet livet, slår rapporten fast.

Rapporten skrevet av dommer Christophe Regnard, kan føre til et søksmål mot det amerikanske selskapet Continental Airlines, som har avvist ethvert ansvar for tragedien.

Metallbiten førte til at et av dekkene på flyet eksploderte. Deler av dekket rev opp drivstofftanken. Drivstoffet som rant ut, tok fyr og satte to av de fire jetmotorene ut av funksjon. Concorden kom seg opp i luften, men mistet høyde kort tid etter. Den planlagte nødlandingen mislyktes, og ferden endte i et inferno av flammer da flyet traff hotellet i Paris-forstaden Gonesse. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media