Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Concorden sprekker

Drømmer du om å fly over Atlanteren i overlydsfart? Da bør du forte deg å bestille billetter, for Concorde-flyene slår sprekker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett av British Airways Concordefly er satt på bakken på ubestemt tid etter at det ble oppdaget sprekker i vingen. Den nå seks centimeter lange sprekken ble oppdaget for en stund siden, men det supersoniske passasjerflyet fikk flyforbud i forrige uke etter at det ble oppdaget at sprekken vokste.

Sprekk i alle

Nærmere undersøkelser viste at samtlige sju fly i BAs Concordeflåte slår sprekker. Flyselskapet beroliger passasjerene med at sprekkene opptrer i den bakre delen av vingen, og at de ikke utgjør noen sikkerhetsrisiko.

- Det er ikke et spørsmål om sikkerhet. Vi kunne ikke fly hvis det var noen sikkerhetsrisiko, sier BAs talskvinne til BBC online.

Seks av flyene har fått flytillatelse av luftfartsmyndighetene, mens BA venter på reservedeler til flyet. Det kan ta flere måneder før leverandøren får delene til det aldrende flyet klare.

Pengemaskin

Concorden er BAs store pengemaskin. En tur-retur billett til USA koster 6 000 pund, eller over 75 000 kroner.

Over tre millioner BA-passasjerer har flydd over Atlanteren i overlydsfart siden ruta startet opp i 1976. Men med en gjennomsnittsalder på 21 år begynner Concordene å bli stadig mer hjemsøkt av tekniske problemer.

Air France eier resten av verdens Concordfly, og har satt igang undersøkelser av sine fly. Concorden kan ta 100 passasjerer og kan fly i en hastighet på 2150 kilometer i timen.

<B>I TRØBBEL:</B> Concorden er BAs store pengemaskin. Men nå er ett av flyene satt på bakken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media