Condit hjelper FBI med Chandra-profil

Gary Condit skal hjelpe FBI med å lage en psykologisk profil av den forsvunne praktikanten Chandra Levy (24).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongressrepresentant Gary Condit (53) har sagt seg villig til å bistå det føderale politiet FBI med å lage en profil over psyken og personligheten til den sporløst forsvunne Chandra Levy. FBI skal ha bedt Condit om bistand fordi han har innrømmet å ha hatt et forhold til den unge kvinnen. Den politiske praktikanten forsvant sporløst fra sitt hjem i Washington 1. mai i år.

Fjerde avhør

FBI vil bruke profilen for å vurdere hvorvidt hennes sinsstilstand kan ha medvirket til forsvinningen. Intervjuet av Condit skjer i løpet av uka, melder CNN.

Politiet i Washington har også ytret ønske om å snakke med Condit igjen. Det vil i tilfelle bli fjerde gang kongressrepresentanten forklarer seg for politiet. Ifølge CNNs kilder er det usikkert om et eventuelt politiavhør vil skje i sammenheng med FBIs samtaler.

Boltrer seg i sladder

Gary Condit(53) er blitt sentral i etterforskningen etter Chandra Levy. Den drevne politikeren har innrømmet et forhold til 24-åringen, noe han benektet i de to første politiavhørene etter den mystiske forsvinningen. Den gifte og utad besteborgerlige demokraten fra California har også måttet kjempe mot påstander om seksuelle forhold til både en flyvertinne og en 18-årig prestedatter.

Det politiske miljøet i Washington er kjent for å elske intrikate sex- og sladderhistorie, men i denne saken har hele USA kunnet boltre seg i pikante teorier og opplysninger.

Sporløst borte

Det er ingen spor etter Chandra Levy siden hun sist ble sett 30. april i år. Politiet mener hun brukte PC-en sin 1. mai, men her slutter alle spor. På grunnlag av nettsidene hun var innom har politiet gjennomsøkt store parkområder i Washington i jakten på spor. Men inntil nå har det vært resultatløst.

solvi.glendrange@dagbladet.no

AVHØRES:Demokraten Gary Condit må belage seg på flere avhør.