Condit kan bli avhørt

I går ble levningene av Chandra Levy funnet. Hennes eldre elsker, Gary Condit, kan bli innkalt til nye avhør i forbindelse med funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne jobber nå med å finne ut hvordan den 24 år gamle studenten døde.

Levy forsvant 30. april eller 1.mai i fjor, rett etter at hun var ferdig med et studieopphold i fengselsdepartementet i Washington.

Vanskelig jobb

Politisjef Charles Ramsey i Washington-politiet sier til amerikansk presse at det kan bli nødvendig å kalle inn Gary Condit igjen.

- Det blir ikke lett å finne ut hva som har skjedd med henne, sier han.

- Det skjer heller ikke raskt. Men vi vil ikke gi oss før vi finner ut hva som skjedde med Chandra Levy.

Levningene av den døde jenta ble funnet i Rock Creek Park i den amerikanske hovedstaden. Parken ligger ikke langt fra leiligheten Chandra bodde i før hun ble borte, og det er kjent at hun jogget i området. I fjor gjennomsøkte politiet området, men uten å finne noe.

Nå er hodeskallen og flere knokler ble funnet, men delene skal ha ligget på flere steder. Politiet har også funnet en trenings-bh, treningsklær og joggesko.

Chandra ble identifisert ved hjelp av kortet fra tannlegen hennes.

Den døde ble funnet av en mann som gikk tur med hunden sin. Levningene lå under store mengder løv og småbusker. Politiet er usikre på om kroppen lå der da parken ble gjennomsøkt i fjor eller om noen har plassert levningene der senere.

- Ber for familien

Gary Condit selv så nyheten om at Chandra er funnet på direktesendt tv. En person som var til stede, sier at han virket svært trist.

I dag ble Condit igjen beleiret av pressen. Via sin advokat sendte han ut en kommentar til funnet av sin tidligere elskerinne:

«Kongressmannen Gary Condit og hans familie ønsker å uttrykke sin dyptfølte sorg og kondolanser til familien Levy. Familien fortsetter å være i våre bønner.»

Chandra Levys mor, far og bror reagerer svært sterkt på funnet.

- Dette er en svært tøff tid for dem. To foreldre har nettopp fått den verste beskjeden foreldre kan få, sier familiens advokat.

Det er trolig bare et spørsmål om tid før politiet sier at Chandra Levy ble drept. Gary Condit har aldri offisielt blitt mistenkt for å stå bak Chandras forsvinning. To andre unge kvinner skal ha blitt borte i samme område tidligere. Condits advokat antyder at Chandra kan ha falt i hendene på en seriemorder.

DØD:</B> Chandra Levy ble bare 24 år gammel. Ble hun myrdet?
ELSKER:</B> Gary Condit gjorde sitt beste i fjor for å overbevise USA om at han ikke hadde noe å gjøre med Chandras forsvinning. Men i dag ble han beleiret av pressefolk igjen.
FUNNSTEDET:</B> En politimann med hund går gjennom området der liket ble funnet.