Connor (19) døde etter å ha røykt Spice

Nå advarer foreldrene hans i rørende video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En lørdagskveld i juli i år prøvde Connor Reid Eckhardt fra California det narkotiske stoffet Spice for første gang. 19-åringen kollapset, og ble erklært hjernedød etter kort tid. Fire dager senere døde han, da familien valgte å koble ham fra respiratoren.

Nå har Connors familie lagt ut en video fra sønnens gravsted, hvor de advarer andre mot å ta det syntetiske stoffet.

- Endret alt - Jeg vet at det kan ha vært ekstremt gruppepress eller andre grunner til at du ville gjøre dette, men ett hint av Spice og det endret alt, forteller pappa Devin Reid Eckhardt i videoen de har lagt ut på en Facebook-profil i sønnens navn (se hele videoen øverst i saken).

Han og Connors mor Veronica har siden sønnens død startet kampanjen «Do It 4 Connor», for å bevisstgjøre farene ved bruk av stoffet. Spice er samlebetegnelsen på de relativt nye rusmidlene syntetisk hasj eller syntetisk cannabis, som gir en cannabis-lignende rus.

Stoffet har i flere år vært mulig å kjøpe i butikker og bensinstasjoner i USA, samt på nett, og kommer oftest i pulverform som røykes i piper eller i sigaretter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer