- ConocoPhillips forlater Venezuela

Ble ikke enig med Hugo Chavez.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske oljeselskapet ConocoPhillips har besluttet å stanse all virksomhet i Venezuela, opplyser kilder med kjennskap til selskapet.

Venezuelas president Hugo Chávez nasjonaliserte tidligere i år oljesektoren og ga de utenlandske selskapene frist til tirsdag med å godta nye avtaler som sikrer landets statsoljeselskap majoritet i lete- og utvinningsvirksomheten.

Flere selskap, blant dem Statoil, skal ha kommet fram til enighet om slike avtaler, men ikke ConocoPhillips. Det skal være årsaken til at selskapet nå forlater Venezuela.

ConocoPhilips er ett av verdens største oljeselskap og har virksomhet i over 40 land. Selskapet er også nest størst på raffineringssiden, og raffinerer over 2,9 millioner fat olje om dagen.

Statoil ville mandag ikke kommentere opplysningene om at de, i likhet med BP, Chevron og Total har kommet fram til enighet med myndighetene i Venezuela.

- Jeg kan ikke bekrefte noe på dette tidspunktet, sa informasjonssjef Rannveig S. Stangeland i Statoil til NTB mandag kveld.

(NTB)

IKKE ENIGE: ConocoPhillips ble ikke enig med Venezuelas president Hugo Chavez og avvikler sin virksomhet i landet.