Container-brudekjole

Med faste skritt går Grete Molnar (45) og Terje Svepstad (32) til alters. Ingen i kirken kommenterer at brudgommen har olabukse, hvite tennissokker og Donald-slips. Og ingen stusser over at brudekjolen er funnet i en container.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi er i Grønland kirke i Oslo. Klokka er ti over tre på frigjøringsdagen. Vielsen skulle allerede vært godt i gang.

- Hvor er Grete? Skulle a'kke vært her nå? Forlover Bjørn Nystad kommer løpende med brudebuketten. Stemningen er ikke mindre stresset enn ved andre bryllup, men rammen rundt er litt annerledes.

En drøy time forsinket dukker brudeparet opp. At det er uvanlig å komme for seint til sitt eget bryllup ser ikke ut til å plage noen av dem.

Fant brudekjole

Rake går de til alters. Sommersola skinner gjennom et vindu og treffer brudeparets klær, det meste plukket fra containere. Organisten spiller «Kjærlighet fra Gud». Forsamlingen gjør noen spede forsøk på å nynne melodien. Terjes joggesko tramper takten. Noen minutter seinere er de gift.

- Vi blei kjent i et hybelhus i Youngs gate for ett år sida, sier fru Svepstad. Så fiksa jeg meg en kåk, og Terje blei kasta ut fra hybelhuset. Så han fløtta inn hos meg. Om det var kjærlighet ved første blikk? Gjett om! I hvert fall fra min side, sier hun.
Grete og Terje leter ofte i containere for å finne ting de kan selge. En dag fant Grete en brudekjole.

- Jeg hadde tenkt å selge'n. Så jeg dro'n fram foran Terje og sa «Hva synes du om denna?». Og da Terje svarte «Ska' vi gifte oss?», ja da var'e gjort.

Bryllupsreise

Etter vielsen gikk turen til «Frelsen», Frelsesarméens lokaler i Urtegata.

- Dette er skikkelig bra, sier Grete.

På «Frelsen» dukker det opp flere smilende gratulanter. Med suppe og kake skal brudeparet feires. Rødspritflaskene blir deponert ved inngangen, merket med navn, og returnert seinere.
Deretter ble det bryllupsfest ved Akerselva.

Bryllupsreisen var også planlagt - en trikketur gjennom Oslo. Men den måtte avlyses på grunn av tidsnød.

<B>NYGIFTE:</B> -Etter bryllupet går ferden til «Frelsen» for å feire med suppe og kake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer