HEIST NED: Redningsmannskaper ble heist ned på ulykkesskipet «Rena» fra et helikopter. Det er nå seks om bord. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / NEW ZEALAND DEFENCE FORCE /NICOLE MUNRO
HEIST NED: Redningsmannskaper ble heist ned på ulykkesskipet «Rena» fra et helikopter. Det er nå seks om bord. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / NEW ZEALAND DEFENCE FORCE /NICOLE MUNROVis mer

Containerne fortsetter å falle av skipet

Redningsmannskaper har gått om bord i «Rena» igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå har 88 containere falt av «Rena», melder Radio New Zealand. Noen av dem har blitt skylt i land, noen flyter på havet og noen har trolig sunket til bunnen.

Det dårlige været som herjet i Bay of Plenty, der «Rena» i forrige uke gikk på et skjær, har roet seg ned, og redningsmannskaper har igjen gått om bord i ulykkesskipet, melder TVNZ.

De seks som nå er om bord ble heiset ned fra et helikopter, men ingen kan si noe om når de kan starte arbeidet med å pumpe ut olje fra skipet.

Vinden kommer tilbake Radio New Zealand skriver at dekket om bord i båten er glatt, og forholdene for de som er om bord er farlige.
Værmeldingene melder at vinden skal ta seg opp igjen i løpet av natten norsk tid, så hvor lenge de kan jobbe er ennå ikke sikkert.

Kystvakten har bekreftet at situasjonen for skipet ikke har forandret seg i løpet av dagen. Redningsmannskaper på land har jobbet gjennom natten lokal tid for å bygge en plattform som de skal feste til skipet i løpet av dagen.

Skipet lekker fortsatt olje, og redningsmannskapene håper å snart få startet arbeidet med å pumpe ut den gjenværende oljen fra containerskipet.

Arrestasjoner Frivillige jobber ennå med å rydde strendene og redde dyr og fisk som har overlevd oljesølet.

I går norsk tid fortalte New Zealandske myndigheter at skipet veldig snart ville brekke i to. Riften er fremdeles synlig i båten, men faren for at den brekker er mindre nå som været er roligere.

To av lederne på skipet har blitt arrester, kapteinen på det Liberia-registrerte skipet, og mannen som hadde ansvaret for navigeringen da ulykken skjedde.

Begge er siktet for å operere et fartøy på en måte som forårsaker unødig fare eller risiko, og risikerer ett år i fengsel eller store bøter.

CONTAINERE: Noen av de 88 containerne som har falt av skipet har blitt ført på land av havet, men de fleste av dem flyter fremdeles rundt på havet. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / BRADLEY AMBROSE
CONTAINERE: Noen av de 88 containerne som har falt av skipet har blitt ført på land av havet, men de fleste av dem flyter fremdeles rundt på havet. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / BRADLEY AMBROSE Vis mer