Smitten øker i Texas:

Containerne skjuler dyster statistikk

Texas' sjudagers gjennomsnitt av coronavirusdødsfall er nå på det høyeste siden mars 2021. Nå ber staten om fem mobile likhus.

MOBILE LIKHUS: Smittetallene øker i El Paso, Texas. Fylkesdommer Ricardo Samaniego sier til AP News at fylket har bedt om fem nye trailere i tillegg til de seks mobile likhusene de allerede har. Foto: Vitpho / Shutterstock / NTB.
MOBILE LIKHUS: Smittetallene øker i El Paso, Texas. Fylkesdommer Ricardo Samaniego sier til AP News at fylket har bedt om fem nye trailere i tillegg til de seks mobile likhusene de allerede har. Foto: Vitpho / Shutterstock / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 66.49% Første dose: 76.19%

I løpet av de siste sju dagene har det i gjennomsnitt vært 80 dødsfall om dagen i Texas, ifølge data fra Centers for Disease Control and Prevention.

Sist Texas' sjudagers gjennomsnitt av covid-19-dødsfall var så høyt, var 16. mars 2021. Dette skriver NBC.

Nå ber de om fem nedkjølte trailere

Som følge av økningen i antall covid-19-tilfeller ber nå helsetjenesten i Texas regjeringen om fem mobile likhus, i påvente av en tilstrømning av døde kropper. Dette sier statlige tjenestemenn til NBC.

De statlige helsetjenestene i Texas (DSHS) sendte en forespørsel om kjøretøyene i etterkant av en gjennomgang av statlige data om dødsulykker, forteller talsmann Douglas Loveday til CNN.

DØDSFALLENE ØKER: Nedkjølte trailerer brukes som mobile likhus av det medisinke undersøkelseskontoret i El Paso, Texas. Foto: Justin HAMEL / AFP.
DØDSFALLENE ØKER: Nedkjølte trailerer brukes som mobile likhus av det medisinke undersøkelseskontoret i El Paso, Texas. Foto: Justin HAMEL / AFP. Vis mer

Texas registrerte 144 dødsfall lørdag, ifølge de siste tilgjengelige dataene.

Mangel på sengeplasser

Forespørselen ble sendt 4. august som «en naturlig del av forberedelsene, for å ha disse (trailerne) tilgjengelig til å støtte lokale jurisdiksjoner i tilfelle de trenger dem», sier han.

Texas nådde 53 100 dødsfall mandag, og er sammen med Florida, staten i USA med flest barn innlagt på sykehuset.

Tirsdag var det 327 senger tilgjengelig på intensivavdelingene i Texas, og 11 791 bekreftede coronasmittede pasienter på sykehus i staten, ifølge statlige helsedata.

- Trailerne er ikke spesifikt for San Antonio, men de vil bli satt der ettersom det er vårt oppstillingssted for disse ressursene da det er sentralt plassert og plass til å lagre dem, sier Loveday, ifølge CNN.

«COVID»: De nedkjølte mobile likhusene i El Paso, Texas brukes til å frakte døde kropper i poser med påskriften «covid». Foto: Briana Sanchez/The El Paso Times via AP.
«COVID»: De nedkjølte mobile likhusene i El Paso, Texas brukes til å frakte døde kropper i poser med påskriften «covid». Foto: Briana Sanchez/The El Paso Times via AP. Vis mer

239 barn på sykehusene

Loveday sier at trailerne ble etterspurt som følge av en gjennomgang av Texas-data om dødsulykker, og økningen i dødsulykker under statens tredje covid-19-bølge av pandemien.

Texas -guvernør Greg Abbott har motsatt seg maskemandater og utstedt en bekendtgjørelse som forbyr skoledistrikter å kreve masker, noe som har forårsaket motstand fra lærere og lokale ledere.

Oppdaterte tall som mandag ble utgitt av det amerikanske helsedepartementet viser at Texas har 239 innlagte barn på sykehus, og dermed er staten i USA med flest sykehusinnleggelser.

Florida har 170 coronasmittede barn på sykehus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer