Conte gir opp forsøket på å bli statsminister i Italia

Giuseppe Conte har gitt opp forsøket på å bli Italias neste statsminister. Dermed står Italia fortsatt uten regjering, nesten tre måneder etter valget.

GIR OPP: Giuseppe Conte trakk sitt presidentmandat til å bli Italias neste statsminister. Foto: Fabio Frustaci / ANSA via AP / NTB scanpix
GIR OPP: Giuseppe Conte trakk sitt presidentmandat til å bli Italias neste statsminister. Foto: Fabio Frustaci / ANSA via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Contes avgjørelse ble offentliggjort etter et møte med president Sergio Mattarella søndag kveld.

Conte var nominert som statsministerkandidat av de to populistiske partiene Femstjernersbevegelsen (M5S) og Ligaen, og onsdag denne uken fikk han i oppdrag av Mattarella å danne regjering.

Nå har han imidlertid gitt opp forsøket.

- Jeg kan forsikre dere om at jeg har gjort alt jeg kunne og viet min fulle oppmerksomhet til å gjennomføre denne oppgaven. Jeg kan også forsikre dere om at jeg har samarbeidet fullt ut med representantene for de politiske kreftene som gjorde meg til kandidat, sa Conte til pressen etter møtet med Mattarella.

Uenige om euro-kritiker

Ifølge flere internasjonale nyhetsbyråer var det uenighet mellom EU-tilhengeren Mattarella, og Conte om finansministerkandidaten Paolo Savona. Savona, som var industriminister på 90-tallet, er motstander av euroen som italiensk valuta.

President Mattarella bekrefter at han ikke godkjente Savona som finansminister fordi utnevnelsen ville ha ført til uro i markedet og bekymring blant investorer, både italienske og utenlandske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer