Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cook får smake ekskonas hevn

LONDON (Dagbladet): Margaret Cook kommer med bok der hun framstiller sin ektemann gjennom 28 år, den britiske utenriksministeren Robin Cook, som en notorisk skjørtejeger som har bedratt henne med et tjuetalls kvinner. Seksualdriften er også i Storbritannia likt fordelt mellom partiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Robin Cook snakket varmt om familieverdier under valgkampen som brakte Tony Blair og ham til makten i fjor. Derfor kom det også sterke reaksjoner da han like etter tok ut separasjon fra sin kone. Da hadde han hatt sin sekretær Gaynor Regan som arbeids- og sengekamerat i flere måneder. Det har lenge vært kjent at den forsmådde kona Margaret ville skrive og fortelle om livet med en kjent Labour-politiker.

I går ble deler av boka kjent, og britenes skotske utenriksminister er kompromittert. Margaret Cook hevder at hun lenge visste at mannen var en notorisk kvinnejeger, og at hun kjente til forholdet til sekretæren i flere måneder før han selv ble tvunget til å fortelle det.

Mange kvinner

Margaret Cook hevder at ektemannen har vært utro med et tjuetalls kvinner. Blant Cooks «erobringer» skal det være kvinner som har kommet høyt i Labour-hierarkiet, kona til en Tory-politiker, sekretærer og andre i skjørt.

Men det er ikke nødvendigvis kvinnehistoriene som er det verste for Cook. Britene reagerer sterkere på måten han behandlet sin kone på.
Da ekteparet skulle reise på ferie i august, ringte Tony Blairs pressetalsmann til Cook på Heathrow flyplass og fortalte at avisa News of the World ville skrive om forholdet til sekretæren.

- Det var Blairs pressetalsmann som ga beskjeden om at Robin måtte si sannheten til meg og bryte ut av ekteskapet, hevder Margaret.

Cook var lojal - mot Tony Blair. Han orienterte Margaret, sa at ekteskapet var over og sa at han ville ta det fulle ansvar. Sønnen kom for å ønske sine foreldre god ferie og ble orientert på stedet. Dermed var ekteskapet og ferien over!

Hevnen er søt

Margaret Cook tar grusom hevn. Hun forteller også hvilket spill mannen bedrev gjennom mange år. Hun hevder han er kynisk og selvopptatt, og at han ba henne holde munn når han måtte jobbe. Han nektet henne nøkler til leiligheten i London. Akkurat det skjønte Margaret Cook etter hvert grunnen til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!