Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coop fjerner babyartikler som kan være skadelige

Smokker og tåteflasker som kan avgi miljøgiften bisfenol A (BPA), som kan være helsefarlig.

SMOKK KAN VÆRE FARLIG: Coop trekker tilbake smokker og tåteflasker som kan være helseskadelig. Smokken på bildet skal ikke være blant de som trekkes tilbake. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX
NB! Modellklarert
SMOKK KAN VÆRE FARLIG: Coop trekker tilbake smokker og tåteflasker som kan være helseskadelig. Smokken på bildet skal ikke være blant de som trekkes tilbake. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX NB! Modellklarert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Matvarekjeden Coop stanser umiddelbart salget av smokker og tåteflasker som kan avgi miljøgiften bisfenol A (BPA), som kan være helsefarlig.

1.200 Coop-butikker har fått beskjed om å stanse salget av artiklene, melder NRK. Flere apotekkjeder gjorde samme grep mandag.


- Vi ser at det er viktig å iverksette strakstiltak, i likhet med apotekene. Vi stanser salget umiddelbart og håper at dette gjør det enklere for forbrukerne å velge riktige produkter, sier informasjonsdirektør Bjørn Klovstad i Coop.


NorgesGruppen (med Kiwi, Spar- og Meny-butikkene under seg) vil ikke stanse salget, men heller fase ut BPA-produktene etter hvert.


Plasttypen som bruker i de aktuelle produktene kan avgi miljøgiften når den varmes opp. Forskere mener BPA kan være helseskadelig for små barn og maner til føre var-prinsippet. (NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling