Coop Norge kjøper ICA Norge

Avtale kjent i morges.

BLIR KJØPT OPP:   Coop Norge har inngått avtale om å kjøpe aksjene i ICA Norge melder selskapene i morges.:  Erik Johansen / NTB scanpix
BLIR KJØPT OPP: Coop Norge har inngått avtale om å kjøpe aksjene i ICA Norge melder selskapene i morges.: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Coop Norge har inngått avtale om å kjøpe aksjene i ICA Norge. Det kommer fram i en pressemelding i morgens.

Avtalen innebærer at Coop kjøper hele ICas dagligvarevirksomhet i Norge, som består av 552 butikker, blant dem ICA Supermarked, Rimi-butikkene og Matkroken. Også butikkjedens logistikk- og støttefunksjoner blir en del av handelen.

Ica Norge hadde i fjor en omsetning på 16,5 milliarder kroner, og rundt 8900 ansatte, inkludert ansatte i franchisebutikkene.

Ifølge pressemeldingen er kjøpssummen på 2, 5 milliarder norske kroner.

ICA sier det sto mellom to alternativer for å bedre lønnsomheten for selskapets norske virksomhet: Enten måtte virksomheten kuttes kraftig, eller så måtte selskapet selges.

- Salget av ICA Norge til Coop Norge er den beste mulige løsningen for vår virksomhet i Norge. Den innebærer at flere butikker og arbeidsplasser blir bevart enn om vi skulle drevet videre i en langt mindre skala enn i dag, sier konsernsjef Per Strömberg i ICA Gruppen i en melding.

Må godkjennes På landsbasis hadde Coop og ICA Norge ved årsskiftet en markedsandel på henholdsvis 22,7 og 11,1 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer