<strong>LISTERIA:</strong> Coop og Norgesgruppen trekker tilbake bacon- og skinkeprodukter etter at det ble funnet listeria i noen produkter hos leverandøren deres. Foto: COOP / NTB scanpix
LISTERIA: Coop og Norgesgruppen trekker tilbake bacon- og skinkeprodukter etter at det ble funnet listeria i noen produkter hos leverandøren deres. Foto: COOP / NTB scanpix Vis mer

Coop og Unil tilbakekaller smårettskinke og -bacon

Det er funnet listeria på en produksjonslinje hos underleverandørene deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Coop og Norgesgruppen trekker tilbake flere bacon- og skinkeprodukter fra sine butikker etter at det er påvist listeria i produksjonslokalene.

Coop tilbakekaller Coop smårettskinke strimlet 2x90 gram og Coop smårettbacon 2x90 gram fra sine butikker etter at det er påvist listeria i produksjonslokalene.

Norgesgruppen trekker tilbake Folkets Smårett og Topping med baconsmak, Folkets Smårett og Topping av kokt skinke, samt First Price Smårettskinke.

Verken hos Coop eller Norgesgruppens produkter er det funnet listeria i selve produktene.

- Det er funnet listeria hos vår underleverandør Fatland på en produksjonslinje. Produktet er trukket fra butikk og vil ikke tas inn igjen før mistanken er borte, opplyser Unil, et underselskap i Norgesgruppen.

- Kundene skal stole på at den maten de handler hos Coop er trygg, og for å være helt sikker har vi derfor besluttet å trekke partiet fra våre butikker. Vi oppfordrer alle kunder som har kjøpt produktet om å levere det tilbake, slik at de kan få refundert pengene, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen.

De fleste som får en dose av listeriabakterier i seg, blir ikke syke. Men for personer som har en tilstand hvor immunsystemet er svekket, er det økt risiko for å bli syk ved smitte.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer