Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Copperfield snuser på norsk magi

Han har verdensrekorden i blindekjøring, han er magiker med flere tiårs erfaring og nå vil han selge sitt mest vanvittige triks til David Copperfield. - Arbeidstegningene er overrakt staben hans, og Copperfield er interessert, røper Pardano, alias Per Dan Knutsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magikeren Pardano, hjemmehørende i Grimstad, har over en treårsperiode pønsket ut en illusjon. Den blir for dyr å sette ut i livet i et lite land og av en kar som bare er magiker på si'. Men en milliardærmagiker med hele verden som nedslagsfelt har muligheter og økonomi til å fikse det.

- Ja, det var jo derfor jeg tenkte på David Copperfield, vedgår Pardano.

Personknusing

Trikset han har utviklet er en videreføring av «oversaging av dame, for seinere å montere henne sammen opp ned». Men her er det snakk om fire personer, som blir lagt i en sentrifuge, slik at kroppsdelene tilsynelatende blir et svare kaos.

- Så kommer publikum fram, inspiserer og så knuser en truck kassa hvor de fire ligger...

- Kan bli vanskelig å finne frivillige til dette trikset?

- Kan bli vanskelig etterpå, i hvert fall, ler magikeren. Laser er en del av illusjonen. Og mer vil han ikke si.

Ikke første

Copperfield er ikke det første verdensnavnet som viser interesse for nummeret.

- Siegfried fra duoen Siegfried & Roy har også trikset til gjennomsyn.

- Hva om de rapper det og du blir stående helt uten ære for å ha funnet på galskapen?

- De virkelig store ville aldri stjele et triks fra en kollega. De er ærlige, hardt arbeidende folk som legger like stor vekt på «business»-delen som på «show»-delen i showbiz, sier Pardano.

Internett-prat

- Hvordan kom du i kontakt med David Copperfield?

- Snakket med ham på Internett og fortalte om trikset. Det er derfor jeg er her i byen nå. Materialet er overlevert til staben hans. Jeg håper selvfølgelig at han tar kontakt slik at vi kan møtes og jeg får mulighet til å forklare illusjonen skikkelig. Det hadde vært stas å få overbevist ham, men jeg har jo ingen garanti for at han virkelig tenner på ideen min, sier magikeren nøkternt.

- Når regner du med å høre fra Copperfield?

- Aner ikke, men de har nå telefonnummeret mitt, og kontaktpersonen i staben hans sa de ville melde tilbake, slutter Pardano, alias Per Dan Knutsen. Litt mer spent enn ellers på en lørdagskveld.

FAN: - Må innrømme at jeg er litt fan av David Copperfield. Det at han opptrer for fulle hus i Oslo Spektrum er flott for alle norske magikere. Det hadde vært flott om han tente på illusjonsideen min, sier Per Dan Knutsen, Grimstad-mannen som er kjent for hele Norge som Pardano.