Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Corbyn varsler sin avgang

Vil ikke lede Labour i framtidige valg.

Jeremy Corbyn varsler at han vil gå av som leder for Labour etter det svært skuffende valget.

- Jeg vil ikke lede partiet i noen framtidige valg, sier Corbyn.

Selv om Corbyn annonserer at han vil trekke seg, så sier han at han vil lede partiet gjennom en «refleksjonsperiode».

- Svært skuffende

Jeremy Corbyn vant, ikke overraskende, sitt valgdistrikt Islington North. Der fikk Labour 64,3 prosent av stemmene. Labour-lederen sier at han vil fortsette som parlamentsmedlem, på tross av at han ikke lenger vil lede partiet.

- Dette er åpenbart en svært skuffende kveld for partiet. Men jeg ønsker å si dette. Under valgkampen la vi fram et partiprogram om håp. Men, Brexit har polarisert debatten så mye at det har overkjørt mye av den normale politiske debatten, sier Corbyn.

I talen etter at resultatet ble kjent begynte Corbyn med å rette en takk til alle som har hjulpet og støtte ham under valget, før han gikk til angrep på mediene.

- Jeg vil takke min familie, mine venner og de som har vært tett på for støtten i denne valgkampen. Jeg vil takke mine sønner for den store støtten. Og jeg vil takke min kone, for alt hun har tålt på grunn av måten media oppfører seg på mot meg, mot henne og mitt parti i dette valget, sier Corbyn.

BLE BORTE: Boris Johnson takket først ja til å stille til TV-intervju, deretter gjemte han seg i et kjøleskap. Video: Good Morning Britain Vis mer

Brakvalg for Johnson

Det ble tidlig klart at det så ut til å gå mot et brakvalg for De konservative, og et tilsvarende katastrofalt resultat for Corbyn og Labour.

Valgdagsmålingen som ble publisert klokka 23 torsdag kveld viste at De konservative lå an til å få 368 seter i Underhuset, mot Labours 191. For å få flertall i det britiske parlamentet trengs 326 seter.

Klokka kvart på fem fredag morgen viser BBCs prognoser at De konservativ trolig får 365 seter, og Labour får 196.

Statsminister Boris Johnson fikk også fornyet tillit av velgerne i sitt distrikt Uxbridge and South Ruislip.

ROMANTISK: Boris Johnson prøvde å få flere stemmer med denne valgkampanjefilmen før nyvalget i Storbritannia den 12. desember. Reporter: Christian Wehus. Video: Conservatives Youtube. Vis mer

I motsetning til Corbyn var det en svært offensiv Johnson som talte etter at valgresultatet var kjent.

- Jeg vil ikke prøve skjebnen, ettersom resultatene fremdeles kommer inn, men det ser ut til at denne regjeringen har blitt gitt et nytt, sterkt mandat. Det er å få brexit unnagjort og forene landet og ta det framover, sier Johnson.

- Jeg vil takke folket som har stemt i dette valget, som vi egentlig ikke synes var noen god idé, men som har blitt et historisk valg, som gir oss sjansen til å respektere folkeviljen, og til å forandre dette landet til det bedre.

Folkeviljen Boris Johnson snakker om er selvsagt brexit-avstemningen, der 52 prosent av det britiske folket stemte for å gå ut av EU i 2016.

Inntil valget nå har det vist seg omtrent helt umulig for Johnson å få flertall for noe som helst som har med brexit å gjøre i Underhuset. Med flertallet han sikret seg i natt, vil Storbritannia nå gå ut av EU innen utgangen av januar 2020.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media