LEDEREN: Jeremy Corbyn poserer med Labour-manifestet. Den sterkt pressede partilederen, som er upopulær i deler av partiet, har drevet en sterk valgkamp med en progressiv plan. Foto: Darren Staples / Reuters /NTB Scanpix
LEDEREN: Jeremy Corbyn poserer med Labour-manifestet. Den sterkt pressede partilederen, som er upopulær i deler av partiet, har drevet en sterk valgkamp med en progressiv plan. Foto: Darren Staples / Reuters /NTB ScanpixVis mer

Nyvalg i Storbritannia

Corbyns «lille røde»: - Det finnes ikke noen som har lovet så mye til alt og alle

Labour-partiets største rebell kan på utrolig vis bli britenes statsminister etter nyvalget i morgen. Det med et program landet ikke har sett på en generasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Boka «For de mange - ikke for de få» er Jeremy Corbyns «lille røde». Det britiske arbeiderpartiet Labours 68 år gamle leder har før morgendagens parlamentsvalg i Storbritannia reist landet rundt med det radikale partiprogrammet.

Og han har gjort det med suksess, skal vi tro meningsmålingene. Da statsminister Theresa May annonserte nyvalg 19. april i år, hadde det konservative partiet en ledelse på over 15 prosentpoeng.

De siste tre ukene har ikke det forspranget gjort annet enn å krympe, og på snittet av målinger er Mays ledelse i dag på drøye sju prosentpoeng.

- Det er en liten «min lille røde». Mange mener han har dratt venstresvingen så langt at hans utopiske sosialisme ikke ville klare å slå gjennom. Det tror kanskje ikke vi heller, men om han mot alle odds vinner valget er det en politikk som nesten er umulig å gjennomføre uansett om han har flertall i underhuset eller ikke, sier førstelekter ved Universitetet i Agder, Jan Erik Mustad til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Kjøp tilgang til denne saken uten abonnement. Du belastes kun 39 kr.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn