LEDEREN: Jeremy Corbyn poserer med Labour-manifestet. Den sterkt pressede partilederen, som er upopulær i deler av partiet, har drevet en sterk valgkamp med en progressiv plan. Foto: Darren Staples / Reuters /NTB Scanpix
LEDEREN: Jeremy Corbyn poserer med Labour-manifestet. Den sterkt pressede partilederen, som er upopulær i deler av partiet, har drevet en sterk valgkamp med en progressiv plan. Foto: Darren Staples / Reuters /NTB ScanpixVis mer

Nyvalg i Storbritannia

Corbyns «lille røde»: - Det finnes ikke noen som har lovet så mye til alt og alle

Labour-partiets største rebell kan på utrolig vis bli britenes statsminister etter nyvalget i morgen. Det med et program landet ikke har sett på en generasjon.

Boka «For de mange - ikke for de få» er Jeremy Corbyns «lille røde». Det britiske arbeiderpartiet Labours 68 år gamle leder har før morgendagens parlamentsvalg i Storbritannia reist landet rundt med det radikale partiprogrammet.

Og han har gjort det med suksess, skal vi tro meningsmålingene. Da statsminister Theresa May annonserte nyvalg 19. april i år, hadde det konservative partiet en ledelse på over 15 prosentpoeng.

De siste tre ukene har ikke det forspranget gjort annet enn å krympe, og på snittet av målinger er Mays ledelse i dag på drøye sju prosentpoeng.

UTFORDRES: Britenes statsminister Theresa May. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix Vis mer

- Det er en liten «min lille røde». Mange mener han har dratt venstresvingen så langt at hans utopiske sosialisme ikke ville klare å slå gjennom. Det tror kanskje ikke vi heller, men om han mot alle odds vinner valget er det en politikk som nesten er umulig å gjennomføre uansett om han har flertall i underhuset eller ikke, sier førstelekter ved Universitetet i Agder, Jan Erik Mustad til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn