MAFIA-BYEN:  Den lille byen Corleone i Sicilias innland er hjembyen til en gruppe mafiamedlemmer som fra femtitallet og utover tok over makten i den sicilianske mafiaen. Foto: Marcello Paternostro/ Reuters/ NTB Scanpix
MAFIA-BYEN: Den lille byen Corleone i Sicilias innland er hjembyen til en gruppe mafiamedlemmer som fra femtitallet og utover tok over makten i den sicilianske mafiaen. Foto: Marcello Paternostro/ Reuters/ NTB ScanpixVis mer

Corleone-mafiaen slår sprekker - nå jaktes den blodtørstige kveler-playboyen «Diabolik»

Et oppsiktsvekkende brudd på «taushetens lov» har ført til en rekke arrestasjoner i den blodigste grenen av Cosa Nostra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): En italiensk forretningsmann i byen Corleone på Sicilia har brutt omertà, taushetens lov, som omgir «Cosa Nostra» («vår sak»), den beryktede mafiaen på den sør-italienske øya.Den ikke navngitte forretningsmannen nektet å betale pizzo, beskyttelsespenger, og valgte å samarbeide med politiet som etterforsket mafiaens pengeutpressing i området. 

Mannens opplysninger førte til at en antatt mafia-boss og tre andre ble arrestert i Corleone mandag 26. januar. Forretningsmannen hylles nå i italienske medier. - Hver måned ble jeg tvunget til å betale beskyttelsespenger, nesten 500 euro (...) Til slutt måtte jeg legge ned en av foretakene mine fordi jeg ikke hadde råd, skal han ha sagt i politiavhør ifølge den anerkjente italienske avisen La Repubblica.I 2008 anslo etterforskere at mafiaen driver inn over 1,6 milliarder euro i beskyttelsespenger på øya i året. 

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn