Corona gir do-trøbbel

Beskjeden om å holde seg mest mulig hjemme byr på avløpsproblemer i nord.

BARE DOPAPIR I TOALETTET: I Tromsø skaper engangsservietter og engangskluter i do store problemer i kloakknett. Foto: Shutterstock / NTB
BARE DOPAPIR I TOALETTET: I Tromsø skaper engangsservietter og engangskluter i do store problemer i kloakknett. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som en direkte konsekvens av corona-pandemien og mange på hjemmekontor, har kloakknettet i Tromsø fått alvorlige problemer.

Under tittelen «Dasstrøbbel i Tromsø» i dagens papirutgave av Nordlys forklarer vann- og avløpsetaten i Tromsø kommune hvorfor det går galt.

- Det er en oppblomstring av engangskluter og engangsservietter som blir kastet i toalettet. De løser seg ikke opp i vann, som toalettpapir gjør. De tetter igjen pumper og blokkerer rensefiltre. Dermed renner kloakken over og rett i havet, sier driftsingeniør Rolf Helge Ingebrigtsen på pumpestasjonene i Tromsø kommune.

Kan gi økte gebyrer

Alarmen om tette kloakkpumper går døgnet rundt, og beredskapsgjengen i vann- og avløpsetaten jobber under høytrykk. Proppene med uoppløselige kluter og engangsservietter kan fylle en bærepose.

Etaten har tidligere kjørt kampanjer for Tromsø-beboere om hva som hører hjemme i doskåla utenom toalettpapir og vannet som allerede er der:

Bæsj, tiss og spy. Ingenting annet.

Frekvensen på utrykningene for å fjerne de nevnte proppene har det siste halvåret økt såpass mye, at etaten tilskriver dette de endrede vanene i forbindelse med pandemien. Varer det, vil det føre til økte gebyrer for brukerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer