Ipsos april

Corona-hopp for Erna

Oppslutningen om Erna Solberg (Høyre) går kraftig fram på Dagbladets siste meningsmåling. Nå er Høyre Norges største parti.

TILTAK: Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie møtte Beredskapsutvalget mot biologiske hendelser i Oslo, 12. mars. Oppslutnignen om statsminster Erna Solberg og Høyre har økt gjennom hele corona-krisen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyre går fram 4,5 prosentpoeng til 25,3 prosents oppslutning på Ipsos meningsmåling utført for Dagbladet i april.

Selv om også Arbeiderpartiet gjør det forholdsvis bra, med en oppslutning på 24,9 i målingen, ville Høyre vært Norges største parti om dette var valgresultatet.

Ansvarlig for de politiske analysene hos Ipsos, Mads Motrøen, er ikke i tvil om at forklaringen er statsminister Solbergs håndtering av corona-krisen.

- Det er helt åpenbart og ikke uventet. Veldig ofte er det slik i krisetider at befolkningen samler seg om den sittende ledelsen. Det så man etter 11. september 2001 med USAs president George W. Bush og Jens Stoltenbergs etter 22. juli 2011, og også ved andre kriser. Samtidig viser det at folk mener regjeringen har håndtert krisen på en god måte. Hadde det vært skandaløst, hadde det ikke skjedd, sier Motrøen.

Statsminister Erna Solberg setter pris på resultatet.

- Det er hyggelig med gode tall. Men det viktigste nå er å slå ned smitten og sikre at vi har jobber å gå til etter pandemien, sier hun til Dagbladet.

Dobbel effekt

Ikke bare gjør Høyre det bra, også andelen som mener Solberg gjør en god jobb som statsminister stiger kraftig. Mens 45 prosent av de spurte mente hun gjorde en god jobb ved forrige måling, mener nå 58 prosent at hun gjør en god jobb som statsminister. Før covid-19-krisen var andelen enda lavere, med et gjennomsnitt på 40 prosent det siste året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer