Coronaviruset:

Corona-isolat står tomt: - Skummelt lite belegg

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) mener syke har fritt leide på Gardermoen, og har sendt bekymringsmelding til Helsedirektoratet.

FORUNDRET: Nils Henrik Holmedahl, avdelingsoverlege på LHL-sykehuset er forundret over at ikke flere flypassasjerer med corona-symtomer melder seg. I Norge er dette frivillig, mens det i de fleste andre europeiske land gjennomføres tvungen "screening". Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Fem minutter fra Gardermoen står et sykehus klart til å ta imot personer med symptomer på coronavirus - men pasientene uteblir. LHL, som eier og driver sykehuset, mener det skyldes manglende kontroll av passasjerene. De har nå sendt en bekymringsmelding til Helsedirektoratet på vegne av sine 54 000 risikoutsatte medlemmer.

- Vi har 64 senger som står klare på isolatposten til å ta imot passasjerer fra flyplassen, men de blir ikke brukt. Akkurat nå tror jeg vi har fire pasienter inne. Det er et skummelt lite belegg når vi vet at det kommer tusenvis gjennom Gardermoen hver dag, sier Nils Henrik Holmedahl, avdelingsoverlege på LHL-sykehuset ved Gardermoen.

Ifølge Avinor har det de siste dagene kommer i snitt mellom 2000 og 3000 passasjerer til Norge fra utlandet, men antallet er stadig synkende.

Frivillig kontroll

Tiltakene på flyplassen baserer seg på en stor grad av frivillighet.

Om passasjerene har symptomer skal de oppsøke en sykepleier på Gardermoen, som deretter skal henvise dem videre til sykehuset.

- Alle som har symptomer skal settes i isolasjon på sykehuset inntil prøvesvaret foreligger. De skal verken videre med fly, offentlig transport eller bli hentet av ektefellen, sier kommuneoverlege i Ullensaker kommune, Lars Meyer-Myklestad, som har ansvaret for tiltakene på Gardermoen, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer