Storbritannia:

- Corona kan være utryddet i august

Britiske myndigheter tror pandemien er over i august.

De siste ukene har britene igjen kunnet gå på pub etter at landet gjenåpnet store deler av samfunnet. Vaksineringen skyter fart, og en normal hverdag er i sikte, anslår landets vaksinesjef. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB
De siste ukene har britene igjen kunnet gå på pub etter at landet gjenåpnet store deler av samfunnet. Vaksineringen skyter fart, og en normal hverdag er i sikte, anslår landets vaksinesjef. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB Vis mer
Publisert

I løpet av august vil det ikke lenger være coronavirus i omløp i Storbritannia, anslår landets vaksinesjef.

Clive Dix, som er avtroppende sjef for Storbritannias vaksineprogram, sier også at han forventer at alle briter har fått minst én vaksinedose innen juli er omme.

- På det tidspunktet vil vi sannsynligvis ha beskyttet befolkningen mot alle variantene vi kjenner til, sier han til avisa The Daily Telegraph.

Storbritannia, som har 66 millioner innbyggere, har hittil satt over 51 millioner vaksinedoser. De er blant landene i verden som har kommet lengst i vaksineringen mot covid-19.

Landet har også vært hardt rammet av pandemien, og har blant annet nesten 4,5 millioner bekreftede smittetilfeller og over 100 000 coronarelaterte dødsfall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer