Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Corona-kaos med festbråk og slåssing

Politiet i Nordland: - Virker som tankegangen rundt corona var helt fraværende i natt.

CORONA-PAUSE: Opp mot 200 ungdommer tett samlet, russ og andre, skapte ordensjobb for politiet hele natt til 17. mai på et samlingspunkt ved turområdet Maskinisten i Bodø. Foto: Nordland politidistrikt
CORONA-PAUSE: Opp mot 200 ungdommer tett samlet, russ og andre, skapte ordensjobb for politiet hele natt til 17. mai på et samlingspunkt ved turområdet Maskinisten i Bodø. Foto: Nordland politidistrikt Vis mer

To måneder i stram meterdisiplin mot coronasmitte ble opphevet til kaos og fullkontakt i ulike sosiale varianter i Bodø natt til 17. mai.

- Dette minner meg om tida før corona-pandemien. Politiet har fått 24 meldinger om støy og bråk. Det går i feststøy og slåssing. Det virker som om tankegangen rundt corona var helt fraværende i natt, sier nattas operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Mads Bernhoft, til Avisa Nordland (krever innlogging).

Politiet rykket ut til den siste privatfesten i Bodø ved 07-tida.

Spesielt tett og tidvis ampert var det i hele natt på et samlingssted ved turområdet Maskinisten rett i utkanten av Bodø sentrum.

COVID-19: Dette er symptomene for coronaviruset, som siden desember 2019 har spredt seg fra Kina og ut til hele verden. Utbruddet er kategorisert som en pandemi. KILDER: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no STILLFOTO: NTB Scanpix. VIDEO: Endre Vellene. Vis mer

200 tett samlet

Politiet var i området i hele natt, og anslår at det var opp mot 200 mennesker tett samlet - både russ og andre. Mange ble bortvist av politiet.

Politiets nattlige operasjonsleder i Bodø har ingen sikker forklaring på hvorfor alt gikk så rolig for seg i byen natt til lørdag 16. mai, mens det eksploderte natta etter.

- Siden utestedene ikke har åpnet ordentlig helt ennå, har det vært mange privatfester, både inne og ute, oppsummerer Mads Bernhoft.

Og kommer med oppfordring til alle som skal feire nasjonaldagen i dagslys:

- Følg rådene som gis om smittevern. Det er fullt mulig å kose seg og ha en trivelig 17. mai også da.

Rolig i dagslys

Og formiddagens operasjonsleder i politihuset i Bodø, June Strand Jensen, rapporterer om et helt annet bybilde da gatene normalt ville vært fylt opp med barnetog og 17. mai-tradisjoner.

- Her er det stille og rolig, sola skinner, og det er noen varmegrader. Et veteranbiltog er det eneste fellesarrangementet jeg kommer på i sentrum i dag, sier June Strand Jensen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!