<strong>ANSATT SMITTET:</strong> En ansatt ved Oslo fengsel har testet positivt på coronaviruset. Alle ansatte og innsatte på avdelingen er i karantene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ANSATT SMITTET: En ansatt ved Oslo fengsel har testet positivt på coronaviruset. Alle ansatte og innsatte på avdelingen er i karantene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Coronaviruset:

Corona-karantene i Oslo fengsel

En ansatt i Oslo fengsel har testet positivt på coronaviruset. Seks ansatte og alle de innsatte på avdelingen er i karantene.

Publisert

- Det var en ansatt som fikk påvist smitte nå i helga – og derfor er avdelingen i karantene. Det dreier seg om 17 - 18 innsatte og seks ansatte, sier regiondirektør Stig Storvik ved Kriminalomsorgen til Dagbladet.

Han forteller at de beregner karantene i ti dager fra sist den ansatte var på jobb, som var den 9. september.

- Alle innsatte er testet, og alle har testet negativt. Vi har altså ikke påvist noen smitte foreløpig, sier Storvik.

Han legger til at de vil gjennomføre en testrunde til, for sikkerhets skyld.

- Hvordan fungerer karantenen i praksis?

- De er ikke fullstendig utelukket fra fellesskapet, men vi unngår at de omgås andre innsatte slik at de ikke står i fare for å smitte dem. Når det gjelder permisjoner og besøk gjør vi individuelle vurderinger, sier regiondirektøren.

Han forteller at avdelingen som er rammet er helt avskilt fra de andre avdelingene ved Oslo fengsel.

- Det gjør det lettere håndterbart, sier han og legger til:

- Vi har tett samarbeid med helseavdelingen i fengselet og bydelsoverlegen, og føler at vi har kontroll over denne situasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer