Corona: - Markant økning

- Ser ut som høstbølgen allerede er i gang.

STORT TRYKK: Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen opplever stor pågang av pasienter for tida. Foto: Marit Hommedal / NTB
STORT TRYKK: Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen opplever stor pågang av pasienter for tida. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen melder om en «markant» økning i antalle innlagte coronapasienter, melder Bergens Tidende.

Før 12. juni lå antallet daglige pasienter på rundt fire-fem, mens det de siste dagene har ligget rundt ti-tolv, opplyser sykehuset i en pressemelding.

Sammen med tallene fra Haukeland universitetssjukehus er det totalte antalle coronainnlagte i Bergen 30 i kveld. Begge har én på intensivavdelingen.

- Det ser ut for oss som at «høstbølgen» allerede har startet, sier Haraldsplass' adm.dir. Kjerstin Fyllingen til Bergens Tidende.

CORONA: Stabssjef ved smitteavdelingen i FHI Preben Aavitsland sier at BA.5 er mer smittsom, men at vi ikke trenger å være urolige. Reporter: Magnus Paus Vis mer

Fyllingen opplyser til Dagbladet at sykehuset de ti siste dagene har sett en økning i antallet covid-19-pasienter.

- I slutten av mars hadde vi en topp på 26 pasienter, så gikk tallet gradvis nedover. Det har holdt seg stabilt lavt med rundt to-tre pasienter om dagen, men for ti dager siden gikk det opp igjen.

- Hvorfor kaller du det en «høstbølge»?

- Tallene har vært stabilt lave i en god periode, men nå dreier det. FHI har sagt tidligere i år at det vil endre seg, og at vi må være forberedt. For oss kan det se ut som det har startet tidligere.

- Har dere nok kapasitet til å hanskes med et stigende antall coronapasienter?

- Vi jobber med å sikre bemanningen framover, og har flinke ansatte som kan stå imot trykket. Vi har en utfordring med at vi samtidig har en stor pågang av andre, «vanlige» pasienter - mange eldre med infeksjoner og lunge- og hjertelidelser, parallelt med covid-pasientene. Samtidig er jo antallet covid-pasienter lavere enn i mars, det har lagt seg på et stabilt høyere nivå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer