Corona: - Markant økning

- Ser ut som høstbølgen allerede er i gang.

STORT TRYKK: Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen opplever stor pågang av pasienter for tida. Foto: Marit Hommedal / NTB
STORT TRYKK: Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen opplever stor pågang av pasienter for tida. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen melder om en «markant» økning i antalle innlagte coronapasienter, melder Bergens Tidende.

Før 12. juni lå antallet daglige pasienter på rundt fire-fem, mens det de siste dagene har ligget rundt ti-tolv, opplyser sykehuset i en pressemelding.

Sammen med tallene fra Haukeland universitetssjukehus er det totalte antalle coronainnlagte i Bergen 30 i kveld. Begge har én på intensivavdelingen.

- Det ser ut for oss som at «høstbølgen» allerede har startet, sier Haraldsplass' adm.dir. Kjerstin Fyllingen til Bergens Tidende.

Fyllingen opplyser til Dagbladet at sykehuset de ti siste dagene har sett en økning i antallet covid-19-pasienter.

- I slutten av mars hadde vi en topp på 26 pasienter, så gikk tallet gradvis nedover. Det har holdt seg stabilt lavt med rundt to-tre pasienter om dagen, men for ti dager siden gikk det opp igjen.

- Hvorfor kaller du det en «høstbølge»?

- Tallene har vært stabilt lave i en god periode, men nå dreier det. FHI har sagt tidligere i år at det vil endre seg, og at vi må være forberedt. For oss kan det se ut som det har startet tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer