Corona-mysterium i Italia

Italienske myndigheter har trykket på den store røde knappen. Finner ikke «patient zero».

«TOMME» BYER: Italia er det landet i Europa som er hardest rammet av det nye coronaviruset og sykdommen covid-19. Myndighetene tar drastiske grep for å forhindre ytterlige smitte. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frykten for coronaviruset sprer seg i Italia.

I løpet av mandag har antall døde som følge av sykdommen økt fra tre personer til seks personer. Det siste dødsfallet ble bekreftet like før klokka 15.00 mandag ettermiddag.

Over 230 personer er nå smittet i landet, ifølge nyhetsbyrået RAI.

Dermed er Italia det europeiske landet som er hardest rammet av virus. Utenfor Kina er Iran og Sør-Korea de andre landene som er hardt rammet.

Men noe er annerledes i Italia. Foreløpig har myndighetene ingen indikasjoner på hvor viruset har kommet fra og hvem som har spredd det.

Bekymrer

Totalt er 78 811 mennesker smittet globalt. Over 77 000 av disse i Kina, som har 2445 dødsfall til nå. Helsemyndigheter mener at viruset oppsto i byen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina og spredte seg derfra.

Men italienske myndigheter står overfor et stort mysterium. Ingen av pasientene som er undersøkt eller behandlet i landet har vært i Kina nylig.

De mangler dermed «patient zero» - den første dokumenterte som kan ha brakt med seg viruset til Italia og deretter smittet andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer