Corona:

«Corona-Rambo» trolig funnet død

Belgiske myndigheter tror at de har funnet liket etter en tidligere spesialsoldat som truet smitteverneksperter på livet.

LETTE: Tungt bevæpnede soldater har søkt etter Conings i over en måned. Her fra tidligere i juni. Foto: Pino Misuraca / Belga / AFP / NTB
LETTE: Tungt bevæpnede soldater har søkt etter Conings i over en måned. Her fra tidligere i juni. Foto: Pino Misuraca / Belga / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 32.37% Første dose: 63.42%

17. mai forsvant korporal Jürgen Conings fra sitt hjem i nærheten av militærbasen hvor han var stasjonert i Belgia.

Conings hadde lagt igjen et brev, hvor han blant annet hadde skrevet at han dro for å slutte seg til «motstandsbevegelsen» mot coronatiltakene i landet.

Med seg fra basen hadde han tatt med seg en rekke våpen, blant annet flere rakettkastere, geværer, pistoler og nok ammunisjon «til en liten krig». De store mengdene våpen har ført til at han ble sammenliknet med actionfilm-karakteren Rambo.

DØD: Jürgen Conings er trolig funnet død. Foto: Belgisk politi / AP / NTB
DØD: Jürgen Conings er trolig funnet død. Foto: Belgisk politi / AP / NTB Vis mer

Siden han forsvant har belgiske, tyske og nederlandske myndigheter lagt ned enorme ressurser for å spore opp soldaten, som er spesialtrent i kamuflasje og som skarpskytter.

Nå har belgisk politi funnet et lik i Hoge Kempe nasjonalpark, som de mener at er Conings. Han har trolig tatt sitt eget liv, skriver The Brussels Times.

Truet ekspert

I ett av brevene som Conings la igjen, skal han blant annet ha skrevet at han skulle drepe virusforsker Marc Van Ranst, som er mannen bak store deler av den belgiske coronahåndteringen.

Van Ranst og familien ble flyttet til et trygt sted og satt under politibeskyttelse. Nå er forskeren glad for at faren er over.

- Det er spesielt en lettelse for sønnen min at han nå er funnet. Jeg antar vårt opphold her i tilfluktsstedet nå kommer til å være over, sier Van Ranst til avisa De Morgen, og legger til at de blir fulgt opp videre av et krisesenter.

- Det er en delt følelse. Han er en person jeg har lite sympati for, men det er også en person som har en familie og barn, som mine tanker nå går til, sier Van Ranst.

Conings ble satt på den belgiske terrorlista på grunn av truslene.

Funnet av ordfører

Liket ble funnet av ordføreren i kommunen Maaseik, etter at han var på sykkeltur i nasjonalparken. Han merket lukten, og kontaktet dermed politiet og militæret, som fortsatt var i området og lette etter soldaten.

Kort tid seinere ble det gjort funn av et lik og en rekke våpen, blant annet en hagle, en pistol, en øks, en kniv og ammunisjon. Liker er ikke formelt identifisert.

Kort tid seinere ankom en av slektningene til Conings, som ikke tror på at han begikk selvmord, men beskylder soldatene for å ha drept ham.

- Det er ikke mulig at 500 soldater med hunder ikke klarte å finne ham, sa slektningen, ifølge The Brussels Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer