Corona:

«Corona-Rambo» trolig funnet død

Belgiske myndigheter tror at de har funnet liket etter en tidligere spesialsoldat som truet smitteverneksperter på livet.

LETTE: Tungt bevæpnede soldater har søkt etter Conings i over en måned. Her fra tidligere i juni. Foto: Pino Misuraca / Belga / AFP / NTB
LETTE: Tungt bevæpnede soldater har søkt etter Conings i over en måned. Her fra tidligere i juni. Foto: Pino Misuraca / Belga / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

17. mai forsvant korporal Jürgen Conings fra sitt hjem i nærheten av militærbasen hvor han var stasjonert i Belgia.

Conings hadde lagt igjen et brev, hvor han blant annet hadde skrevet at han dro for å slutte seg til «motstandsbevegelsen» mot coronatiltakene i landet.

Med seg fra basen hadde han tatt med seg en rekke våpen, blant annet flere rakettkastere, geværer, pistoler og nok ammunisjon «til en liten krig». De store mengdene våpen har ført til at han ble sammenliknet med actionfilm-karakteren Rambo.

Siden han forsvant har belgiske, tyske og nederlandske myndigheter lagt ned enorme ressurser for å spore opp soldaten, som er spesialtrent i kamuflasje og som skarpskytter.

Nå har belgisk politi funnet et lik i Hoge Kempe nasjonalpark, som de mener at er Conings. Han har trolig tatt sitt eget liv, skriver The Brussels Times.

Truet ekspert

I ett av brevene som Conings la igjen, skal han blant annet ha skrevet at han skulle drepe virusforsker Marc Van Ranst, som er mannen bak store deler av den belgiske coronahåndteringen.

Van Ranst og familien ble flyttet til et trygt sted og satt under politibeskyttelse. Nå er forskeren glad for at faren er over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer