Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Corona rammer Venstre: Utsetter møte

Coronafrykten treffer kriserammede Venstre. Partiet utsetter landsstyremøte til helga. Landsmøtet, hvor Grandes arvtager skal velges, kan også bli avlyst.

Trine Skei Grande gikk i dag av som partileder i Venstre.

Etter planen skal hennes erstatter valges på landsmøtet 17. til 19. april. Dette møtet kan bli avlyst, men det er fortsatt ikke avklart, forteller Venstre-ledelsen i kveld.

Partiets generalsekretær Marit Meyer bekrefter overfor Dagbladet at Venstre nå avlyser det planlagte landsstyremøtet til helga.

- I lys av situasjonen med coronavirus og de rådene som er gitt fra fagmyndighetene har Venstres sentralstyre besluttet å avlyse det planlagte landsstyremøtet, sier Meyer.

I går ble det kjent at Høyre utsetter sitt landsmøte.

- Vi ønsker å minimere smitterisiko og begrenser derfor fysiske møter og den reisevirksomheten det medfører, fortsetter Meyer.

Landsstyremøtet ville vært partitoppenes første mulighet til å treffes etter Grandes overraskende avgang i dag.

Landsmøtet i april velger partiet altså å avvente å fatte en beslutning vedrørende.

- Venstre undersøker ulike muligheter for både å flytte landsmøte til et senere tidspunkt eller å avholde landsmøte kun på en dag, sier Meyer.

Dersom Venstre ikke får avholdt landsmøtet 17. til 19. april kan det få store ringvirkninger for det pågående maktkampen i partiet. Enten må Venstre gjennomføre valg av ny ledelse uten å samle hele landsmøtet over en hel helg, eller så må valget ventet til coronafrykten har lagt seg.

I så fall blir Trine Skei Grande sittende på oppsigelse langt lengre enn først antatt.

Hele Norges coronakart