SEXRÅD: De kanadiske helsemyndighetene har fått oppmerksomhet for sexrådene de kommer med for å forhindre spredningen av coronaviruset. Illustrasjon: Ellen Karin Moen / Dagbladet
SEXRÅD: De kanadiske helsemyndighetene har fått oppmerksomhet for sexrådene de kommer med for å forhindre spredningen av coronaviruset. Illustrasjon: Ellen Karin Moen / Dagbladet Vis mer

Canada:

Corona-sexråd vekker oppsikt

Oppfordrer til bruk av «glory holes».

Publisert

Siden coronapandemien brøt ut, har vi fått flere ulike råd om hvordan håndtere situasjonen, og hvordan ikke bli smittet eller smitte andre.

Vi har fått beskjed om å holde oss én til to meter unna hverandre, ha hjemmekontor om det er mulig, og Bent Høie oppfordret til å ikke ha for mange sexpartnere.

Nå har Canada tatt det hele et skritt lenger, da de la ut råd for sex i coronatida. Via hjemmesidene til BC Centre for Disease Coltrol (BCCDC) har de laget en egen side for spørsmål folk har om å være intime uten å risikere coronasmitte.

ØKNING: På bare ett døgn er det registrert 1592 nye dødsfall som følge av coronaviruset i USA. Reporter: Christian Wehus. Video: Osceola County Police Vis mer

«Solo-sex»

Her oppfordres det blant annet til masturbering og virtuell sex, for å forhindre at smitten sprer seg.

«Videodater, telefonsamtaler, sexting, chatterom på nett og digitale videorom, er måter man kan delta i seksuell aktivitet, uten noen risiko for å spre COVID-19», skriver de, og advarer om risikoen ved å spre bilder og videoer på nett.

Det oppfordres også, likt som russens oppfordring her i Norge, til å holde seg til en eller noen få sexpartnere, som man kommuniserer godt med for å være sikker på at begge er friske.

SMITTET: Karim Salmen legger ut videoer på TikTok, der han viser hvordan det er å være smittet av coronaviruset. Foto/video: TikTok / Instagram /@karimesalmen Vis mer

«Glory hole»

I tillegg til å oppfordre folk til å vaske kroppen både før og etter sex, er det ett av rådene som har fått folk til å heve øyenbryna.

«Bruk barrierer som vegger (for eksempel «glory holes», som åpner for seksuell kontakt, men som forhindrer at man er nær hverandre ansikt til ansikt.»

Glory hole er et hull i veggen, som man kan ha sex igjennom. De er oftest å finne i de tynne veggene mellom offentlige toaletter og liknende.

Da en av reporterne til Global News Toronto, Kamil Karamali, la ut rådet på Twitter, fikk det plutselig bein å gå på, og på kort tid trendet «glory hole» på Twitter i Canada.

Karamali lurte i tweeten sin på om «glory holes» var vanlig å ha i hjemmet.

Usikker på smitte

Så langt vet vi at coronaviruset smitter igjennom dråpesmitte. Altså dråper av spytt som blir spredt når en person hoster, nyser og av og til når man snakker eller synger, ifølge BCCDC.

De skriver at man har funnet viruset i både sæd og avføring, men at vi ennå ikke vet om det har blitt funnet i blod eller inni genitalia eller vaginalvæsker. Og at man derfor ikke vet om det kan smitte via sex ennå.

De oppfordrer også folk som føler seg syke eller litt dårlige til å avstå fra å ha sex, og at man heller ikke skal ha sex med noen som føler seg dårlige.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer