«Corona-tsaren» hevdet røyking ikke dreper

USAs president Donald Trump utnevnte onsdag sin egen visepresident, Mike Pence, som til å lede USAs kamp mot coronaviruset. Det får mange til reagere sterkt.

NY TSAR: USAs president, Donald Trump, har utnevnt visepresident, Mike Pence, til å lede arbeidet mot coronaviruset. Foto: AP Photo/Alex Brandon
NY TSAR: USAs president, Donald Trump, har utnevnt visepresident, Mike Pence, til å lede arbeidet mot coronaviruset. Foto: AP Photo/Alex Brandon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Trump-administrasjonen har fått mye kritikk for en kaotisk respons til coronaviruset. Onsdag forsøkte Trump å berolige befolkningen på en pressekonferanse.

Der utnevnte han blant annet Pence til en såkalt «corona-tsar». Presidenten hevdet at Pence, som ikke har noen medisinsk bakgrunn, hadde gjort en strålende jobb med helsearbeid som guvernør i delstaten Indiana.

Det er kritikerne dypt uenige i.

- Hysteriet

Kritikerne påpeker imidlertid hvordan Pence, som en påtroppende kongressrepresentant så seint som i 2000 hevdet at «røyking ikke dreper».

- Det er på tide med en virkelighetssjekk. Til tross for hysteriet fra den politiske klassen og medie, dreper ikke røyking, skrev Pence på nettsiden sin i 2000 - samme år som han ble valgt til kongressrepresentant.

Da hadde forskerne i flere tiår konkludert med det motsatte. Da Pence ble guvernør i Indiana i 2013, kuttet han også de offentlige programmene for å hindre røyking og for å få folk til å slutte.

Hiv-utbrudd

Mange kritiserer ham også for ikke å gjøre det rette da Indiana ble rammet av et hiv-utbrudd blant sprøytenarkomane mens han var guvernør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer