FHI:

Coronabølgen går mot slutten

Forekomsten av luftveisinfeksjoner har avtatt i løpet av januar, men det er fortsatt mange som smittes.

NEDGANG: FHI ser en nedgang i coronatilfeller og mener bølgen nærmer seg slutten. Her ved direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Fredrik Hagen / NTB
NEDGANG: FHI ser en nedgang i coronatilfeller og mener bølgen nærmer seg slutten. Her ved direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det skriver FHI i ukesrapporten som kom torsdag ettermiddag.

Ifølge FHI går coronabølgen nå mot slutten, men de advarer samtidig om at det kan komme en ny bølge allerede seinere denne vinteren.

- Det har vært en stor nedgang i påviste tilfeller og sykehusinnleggelser de siste ukene, skriver FHI.

FHI ser også at influensaepidemien har avtatt hurtig utover i januar, men den siste uka har dette vist tegn til utflating.

- Det har vært en kraftig nedgang i sykehusinnleggelser. Influensavirus A (H1N1) dominerer fortsatt på landsbasis, men andre influensavirus er også i omløp, og influensa B har hatt en liten økning. Den videre utviklingen er usikker.

Antall tilfeller av RS-virus gikk imidlertid noe opp i forrige uke, og den videre utviklingen er usikker.

- Det sees en ny økning i andelen påviste tilfeller samt innleggelser med RSV-infeksjon. Det er fortsatt flest innleggelser hos barn under fem år, skriver FHI.

De anbefaler at beredskapen opprettholdes i både sykehus og kommunene med tanke på fortsatt høy sykdomsforekomst, stort sykefravær, mange innleggelser og mange utbrudd i sykehjem og sykehus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.