«Coronadetektiver» kan ha hindret katastrofe

Coronaviruset ble tidlig påvist i Singapore. Men intenst detektivarbeid kan ha sørget for at landet har ligget ett steg foran pandemien.

MASKE: En mann med munnbind på gata i Chinatown i Singapor i februar. Foto: Maverick Asio/SOPA Images/Shutterstock
MASKE: En mann med munnbind på gata i Chinatown i Singapor i februar. Foto: Maverick Asio/SOPA Images/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

NEW YORK (Dagbladet): 4. februar meldte myndighetene i Singapore at de hadde registrert det første tilfellet av lokal spredning av coronaviruset. Det skjedde etter at kvinnen bak disken i en butikk for kinesisk medisin og en turistguide ble syke.

Det hele ble sporet tilbake til 20 kinesiske turister som besøkte butikken i midten av januar. Til sammen ble ni personer syke etter det besøket. Blant dem var ektemannen til butikkmedarbeideren, deres seks måneder gamle baby og tre andre medarbeidere.

Alle de involverte er nå blitt friske, men situasjonen kunne blitt fryktelig mye verre dersom Singapore ikke hadde hatt et svært sofistikert program for å spore smitte i det særdeles tett befolkete landet, skriver BBC.

Foruten dette detektivarbeidet har Singapore også klart å begrense spredningen gjennom omfattende massetesting, skriver Forbes.

- Som Wuhan

- Vi ville ha endt opp som Wuhan. Sykehusene ville ha blitt overveldet, sier smitteverneksperten Leong Hoe Nam ved Mount Elizabeth Novena Hospital og rådgiver for Singapores myndigheter til den britiske kringkasteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer