Valget i USA

Coronadød kandidat valgt inn

Republikaneren David Andahl døde for en måned siden. Nå er han stemt fram av velgerne.

DØD: David Andahl ble stemt fram av velgerne fra Nord-Dakota. Det fikk han imidlertid ikke oppleve selv. Foto: Facebook
DØD: David Andahl ble stemt fram av velgerne fra Nord-Dakota. Det fikk han imidlertid ikke oppleve selv. Foto: Facebook Vis mer
Publisert

Republikaner David Andahl (55) stilte til valg for Bismarck-distriktet i Nord-Dakota.

Han gikk bort etter komplikasjoner i forbindelse med covid-19 i starten av oktober, men navnet hans ble fortsatt værende på stemmesedlene.

Nå viser valgresultatene at Andahl, sammen med republikaner Dave Nehring, er valgt inn som representanter for distriktet i Representantenes hus for Nord-Dakota. Det melder Fox9.

Ifølge Star Tribune, som omtalte at navnet hans fortsatt skulle være på stemmesedlene etter dødsfallet, kan det republikanske partiet i staten utnevne en erstatter i hans sted.

Brant for bønder og kullindustri

Nord-Dakota har i høst vært blant de hardest rammede statene i hele USA. Ifølge Andahls mor, Pat Andahl, skal sønnen ha vært syk i omtrent fire dager, og var innlagt på sykehuset like lenge, før han måtte gi tapt.

Ifølge nyhetsbyrået AP forteller mora at sønnnen hadde vært «svært forsiktig» hva gjelder smittevern.

55-åringens nekrolog forteller om en bonde og landeier med en rekke jern i ilden. Det var først og fremst i landbruket engasjementet hans lå.

- Han følte sterkt for landet sitt. Han ville gjøre ting bedre, og hjertet hans lå i landbruket. Han ville at situasjonen skulle bli bedre for bønder og den lokale kullindustien, sa mora etter dødsfallet til lokalavisa The Bismarck Tribune, ifølge AP.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer