Coronadødsfall i Tromsø

Den eldre mannen døde hjemme med ambulansepersonell til stede.

TROMSØ: En eldre mann døde i sitt eget hjem i Tromsø seint mandag kveld. Mannen var påvist smittet av coronaviruset covid-19. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ordfører i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen, bekrefter på en pressekonferanse at en person er død som følge av coronaviruset. Dette er det første coronadødsfallet i Nord-Norge.

- Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de etterlatte. Dere skal vite at våre tanker er hos dere nå, sier ordføreren.

Ifølge NRK er det en mann på 72 år som nå er død i Tromsø. Mannen fikk påvist smitte tidligere mandag og skal ha hatt underliggende sykdom.

- Det er en eldre mann som har fått bekreftet covid-19. Han døde seint i går kveld. Han ble raskt dårlig, og ambulanse ble tilkalt, og han døde hjemme med ambulanse til stede. De gjorde det de kunne men livet sto dessverre ikke til å redde, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen.

- Iverksatt livreddende tiltak

Klinikksjef ved akuttmedisinsk klinikk på UNN, Jon Mathisen, sier det var pårørende til avdøde som meldte fra til 113-sentralen.

- Vi fikk gode opplysninger som gjorde det mulig å rykke ut umiddelbart, samtidig som vi gjorde oss klar for en smittesituasjon. Ambulansen var fremme innen 20 minutter, og det ble iverksatt livreddende tiltak umiddelbart, men de klarte dessverre ikke å redde ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer