Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronadødsfall i Tromsø

Den eldre mannen døde hjemme med ambulansepersonell til stede.

TROMSØ: En eldre mann døde i sitt eget hjem i Tromsø seint mandag kveld. Mannen var påvist smittet av coronaviruset covid-19. Vis mer

Ordfører i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen, bekrefter på en pressekonferanse at en person er død som følge av coronaviruset. Dette er det første coronadødsfallet i Nord-Norge.

- Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de etterlatte. Dere skal vite at våre tanker er hos dere nå, sier ordføreren.

Ifølge NRK er det en mann på 72 år som nå er død i Tromsø. Mannen fikk påvist smitte tidligere mandag og skal ha hatt underliggende sykdom.

- Det er en eldre mann som har fått bekreftet covid-19. Han døde seint i går kveld. Han ble raskt dårlig, og ambulanse ble tilkalt, og han døde hjemme med ambulanse til stede. De gjorde det de kunne men livet sto dessverre ikke til å redde, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen.

- Iverksatt livreddende tiltak

Klinikksjef ved akuttmedisinsk klinikk på UNN, Jon Mathisen, sier det var pårørende til avdøde som meldte fra til 113-sentralen.

- Vi fikk gode opplysninger som gjorde det mulig å rykke ut umiddelbart, samtidig som vi gjorde oss klar for en smittesituasjon. Ambulansen var fremme innen 20 minutter, og det ble iverksatt livreddende tiltak umiddelbart, men de klarte dessverre ikke å redde ham.

LOCKDOWN: Til tross for at Boris Johnson har bedt befolkningen holde seg hjemme, så det slik ut i London 24. mars. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Av hensyn til pårørende og personvernet vil vi ikke gå inn i det nærmere forløpet.

Avdøde skal ha vært ukjent for sykehuset, og samtalen til 113 var første kontakt, forteller klinikksjefen.

Tolv døde

Tromsø har totalt 43 smittede, 12 nye bekreftede tilfeller det siste døgnet. På landsbasis er det 2566 personer med påvist smitte, det er en økning på 196 personer det siste døgnet, ifølge FHI.

Totalt er dødstallet i Norge oppe i 12.

Tidligere tirsdag ble det kjent at en eldre pasient innlagt på Haukeland sykehus er død, som følge av coronavirussmitte.

Akershus universitetssykehus meldte også om sine første dødsfall mandag, etter å ha mistet to pasienter smittet med viruset siden søndag. Mandag ettermiddag opplyste også Oslo universitetssykehus (OUS) at en coronapasient hadde gått bort. Dødsfallet er OUS sitt tredje.

Hele Norges coronakart