Storbritannia:

Coronaekspert: - Utsett juleplanene

Selv om dødstallene og sykehusinnleggelsene i Storbritannia øker kraftig, venter regjeringen med å uttale seg om hvordan jula kommer til å bli. Ekspertene anbefaler imidlertid at britene bør feire jul slik de gjorde i fjor.

JUL: Britene har de siste ukene rettet sterk krtikk mot regjeringen fordi det ikke blir gitt noe informasjon om de kan feire jul som normalt, eller ikke. Ekspertene mener imidlertid at man bør utsette juleplanene. Foto: Henry Nicholls/ Reuters / NTB
JUL: Britene har de siste ukene rettet sterk krtikk mot regjeringen fordi det ikke blir gitt noe informasjon om de kan feire jul som normalt, eller ikke. Ekspertene mener imidlertid at man bør utsette juleplanene. Foto: Henry Nicholls/ Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I tida fram mot jula 2020 herjet corona over hele Storbritannia.

Både regjeringen og ekspertene oppfordret da folk til å møte familiemedlemmer og venner over Zoom eller ute i gatene med en varm kopp med te.

- Det er ikke noe poeng å feire en god jul for så å skulle begrave vennene sine eller familien sin i januar eller februar, sa Gabriel Scally, professor på universitetet i Bristol, før juletidene i fjor.

Nå er store deler av befolkningen fullvaksinert, men coronasituasjonen i Storbritannia begynner igjen å se mørk ut.

Til tross for at både sykehusinnleggelser og coronadødsfall stiger i Storbritannia, er regjeringen ordknappe når de blir spurt om julefeiringen 2021.

Forskerne mener at det er avgjørende at befolkningen fortsatt passer på.

Ustabil situasjon

- R-tallet er fortsatt veldig høyt, tallet på coronadødsfall ligger fortsatt rundt 1000 personer i uka, helsearbeidere beskriver at situasjonen på sykehuset er «uholdbart»og «på et bristepunkt», med stadig flere covid-pasienter som tar opp sykehussengene, noe som på sikt kan føre til en sykehuskrise. Og vinteren har enda ikke startet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer