Coronaviruset:

Coronafaste nordmenn fortviler: - Håpløst

Kols-syke Angelas (65) Norwegian-fly er kansellert. Hun og ektemannen vet ikke hvordan de kommer seg hjem fra Lanzarote.

CORONAVIRUSET: Angela (65) og Jan (70) Nygaard sitter coronafast i en leilighet på Lanzarote. Mandag 23. mars skulle returflyet deres ha gått, men i dag ble det kansellert av Norwegian. Nå vet ikke ekteparet hvordan de kommer seg hjem. Foto: Privat
CORONAVIRUSET: Angela (65) og Jan (70) Nygaard sitter coronafast i en leilighet på Lanzarote. Mandag 23. mars skulle returflyet deres ha gått, men i dag ble det kansellert av Norwegian. Nå vet ikke ekteparet hvordan de kommer seg hjem. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 3. mars landet ekteparet Angela (65) og Jan (70) Nygaard fra Tønsberg på Lanzarote i Spania.

De skal etter planen være der til 23. mars, men nå er Norwegian-flyet de skulle ha reist hjem med, blitt kansellert.

Nå sitter ekteparet Nygaard coronafast på Lanzarote, uten svar på hvordan de skal komme seg hjem.

- Det er en helt håpløs situasjon, sier Angela på telefon til Dagbladet.

Spania i karantene

Siden Angela og Jan Nygaard ankom Lanzarote har Spania erklært nasjonal unntakstilstand, og satt hele landet i karantene.

Coronavirus-pandemien har også skapt en krise i Norge, og torsdag i forrige uke innførte regjeringen de mest inngripende tiltakene siden andre verdenskrig.

Alle som har vært i utlandet etter 27. februar, skal i to ukers hjemmekarantene, og mandag skjerpet justisdepartementet straffereaksjonene for dem som bryter karantenen.

Fikk beskjed i dag

Ekteparet Nygaard sjekket selv status på deres planlagte returflyging 23. mars, etter nyhetene om ytterligere permitteringer og avlysninger kom fra Norwegian.

- Vi gikk inn på Norwegian-appen etter å ha lest i avisa at Norwegian setter mange fly på bakken. Da sto det i røde bokstaver at flyet vårt var kansellert, sier 65 år gamle Angela til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer