Tok hurtigtest på flyet:

Coronaisolerte seg på flytoalettet

Hva gjør man hvis man tester positivt for covid mens man er på et fly? Det vet amerikanske Marisa Fotieo.

COVID-ISOLASJON: Midt under flyreisen begynte Marisa Fotieo å kjenne symptomer. Da hurtigtesten viste positivt resultat, tok hun grep - og isolerte seg selv på flyets toalett. Foto: TikTok / @marisafoteo
COVID-ISOLASJON: Midt under flyreisen begynte Marisa Fotieo å kjenne symptomer. Da hurtigtesten viste positivt resultat, tok hun grep - og isolerte seg selv på flyets toalett. Foto: TikTok / @marisafoteo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Under den seks timer lange flyreisen fra Chicago til Reykjavik skjedde det som ikke burde skje.

Det var 21. desember og Marisa Fotieo skulle reise på juleferie til Island.

Island krever at man har tatt en negativ PCR- eller hurtigtest innen 72 timer før avreise, opplyser flyselskapet Icelandair.

Tok hurtigtest på do

Fotieo opplyser ikke om når hun hadde testet negativt før flyreisen. Men en video hun la ut på julaften, tyder på at hun tok en PCR-test som slo ut negativt.

På flyet begynte Fotieo å kjenne på vondt i halsen, som kan være et tidlig covid-symptom. Den amerikanske skolelæreren hadde tatt med seg hurtigtester for sikkerhets skyld - og bestemte seg for å ta en.

- Jeg tok med meg hurtigtesten inn på flytoalettet. Innen det som føltes som to sekunder var det to linjer på den (noe som indikerer en positiv test, journ.anm.), sier Fotieo til NBC Today.

Fotieo opplyser på TikTok at hun er vaksinert. Det går ikke fram om hun har fått én, to eller tre doser.

FLYTOALETTSELFIE: Marisa Fotieo tilbrakte etter eget utsagn omtrent fem timer på flytoalettet. Foto: TikTok / @marisafotieo
FLYTOALETTSELFIE: Marisa Fotieo tilbrakte etter eget utsagn omtrent fem timer på flytoalettet. Foto: TikTok / @marisafotieo Vis mer

På dette tidspunktet skal flyet ha vært i lufta i omtrent en time ifølge Fotieo, noe som betyr at det gjensto om lag fem timer av reisen.

Isolerte seg selv

Hun bestemte seg derfor for å isolere seg selv fra de andre passasjerene - inne på flyets toalett som er knapt en kvadratmeter stort.

- Det er 150 personer på det flyet, og min største frykt var å gi det (corona, journ.anm.) til dem, sier hun til NBC Today.

Fotieo stengte derfor seg selv inne på toalettet.

KRITISERES: Den russiske influenseren Alla Bruletova har publisert flere videoer på Tiktok sammen med brunbjørnen Tom. Nå raser det inn med kommentarer. Video: Tiktok. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Til NBC Today berømmer hun en av flyvertinnene på Icelandair-flighten, som sørget for at hun hadde alt hun trengte og konstant sjekket innom for å se at alt var i orden.

Den noe spesielle isolasjonsopplevelsen ble dokumentert på TikTok, der et videoklipp fra flytoalettet er hittil sett svimlende 4,2 millioner ganger.

Fikk juletre og gaver

«En stor takk til Icelandair for mitt VIP-karantenerom», skriver hun.

Men historien stopper ikke der. For da Fotieo landet, måtte hun selvfølgelig isolere seg på nytt - denne gangen på et karantenehotell.

De islandske myndighetene og Røde Kors Island tilbyr opphold til dem som trenger det på hoteller i Reykjavik og ellers på Island, ifølge Iceland Review.

Selv etter at hun ankom karantenehotellet sørget flyvertinna for at Fotieo fikk en fin juleferie til tross for omstendighetene.

JULAFTEN I ISOLASJON: Selv om Fotieo ikke kunne feire jul med sine kjære, sørget flyvertinna for at hun fikk litt julestemning inne på karantenehotellet. Foto: TikTok / @marisafotieo
JULAFTEN I ISOLASJON: Selv om Fotieo ikke kunne feire jul med sine kjære, sørget flyvertinna for at hun fikk litt julestemning inne på karantenehotellet. Foto: TikTok / @marisafotieo Vis mer

- Hun kjøpte blomster og et lite juletre med lys som jeg kunne henge opp. Det var så hjertefølt og hun er virkelig en engel, sier Fotieo til NBC Today.

- Hun er en engel

Selve julaften pyntet Fotieo seg opp for feiring helt alene, sier hun.

- Mens jeg gjorde meg klar, hørte jeg det banket på døra, forteller hun i en TikTok-video.

Det var julemiddag som den vennlige flyvertinna hadde hentet til henne.

I tillegg hadde hun tatt med gaver som Fotieo kunne åpne på julemorgen - slik tradisjonen er i USA.

- Jeg vil gjøre noe virkelig spesielt for flyvertinna, for hun er virkelig en engel på denne jorda, sier Fotieo i videoen.

Den 29. desember postet Fotieo den foreløpige siste TikTok-oppdateringen fra karantenehotellet sitt i Reykjavik.

Hun sitter fremdeles i isolasjon på hotellet, da Island har obligatorisk ti-dagers karantene for personer som tester positivt på covid-19. Det går fram av myndighetenes informasjonssider om corona.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer