Danmark:

Coronaopprør: - Grotesk

Coronarestriksjonene i Danmark møter knallhard kritikk. Til tross for lavere smitte enn for ett år siden er restriksjonene strengere, det skaper reaksjoner. Onsdag kan det komme nye regler.

STRENGT: Coronarestriksjonene er heftig diskutert i Danmark. Her fra København. Foto: Erik Johansen / NTB
STRENGT: Coronarestriksjonene er heftig diskutert i Danmark. Her fra København. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Fullstendig grotesk.

Det er ordene til Kristian Nørgaard, politisk sjefkonsulent for Horesta som er bransjeorganisasjonen for hotell- og restaurantbransjen i Danmark, til den danske avisa BT.

Han reagerer sterkt på reglene som i øyeblikket gjelder for restauranter, barer og kafeer i Danmark, hvor de må stenge dørene klokka 23, mens skjenkinga stopper en time tidligere.

Sterk oppfordring

En sterk kontrast om man skrur tiden ett år tilbake. Da kunne det holdes oppe til midnatt, og det uten munnbind, coronapass eller at noen varm vaksinerte.

- Det er grotesk at vi er underlagt strengere krav i dag enn vi var for ett år siden. Den klare oppfordringen herfra er at så mange restriksjoner som mulig blir fjernet så fort som mulig, for det koster bransjen halvannen milliard.

Onsdag kan Nørgaard og utelivsbransjen få sine bønner hørt. Da skal det forhandles om neste gjenåpningsfase i justisdepartementet.

Flere oppgjør

Ifølge BT vil åpningstider, krav om munnbind og coronapass være de store samtaleemnene.

- Vi går inn i disse forhandlingene med en klar forventning om at det ender med en konkret dato for utfasing av alle restriksjoner, sier Søren Pape Poulsen fra Det Konservative Folkeparti til BT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.