Fulle sykehus i USA:

Coronapasient avvist av 169 sykehus

Mange sykehus i USA er overbelastet. Det får store konsekvenser for amerikanere med behov for helsehjelp.

OVERFYLTE SYKEUS: Mange sykehus i USA er overbelastet og fulle av coronasyke pasienter. Det får store konsekvenser for personer med behov for helsehjelp. Her fra sykehuset Lake Charles Memorial Hospital, hvor leger behandler en coronapasient. Foto: NTB
OVERFYLTE SYKEUS: Mange sykehus i USA er overbelastet og fulle av coronasyke pasienter. Det får store konsekvenser for personer med behov for helsehjelp. Her fra sykehuset Lake Charles Memorial Hospital, hvor leger behandler en coronapasient. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USA er fremdeles hardt rammet av coronaviruset, som stadig registrerer høye smittetall. Fredag rapporterte helsemyndighetene om det høyeste antallet coronarelaterte dødsfall på sju måneder.

Den fjerde smittebølgen har også satt fart på sykehusinnleggelsene i landet. Den siste tida har flere amerikanske sykehus vært overbelastet og på randen av kollaps på grunn av den store strømmen av covid-pasienter.

Helsevesenet har vært under så hardt press at tilgangen til intensivbehandling flere steder har blitt rasjonert. Fulle sykehus fører til at personer som har behov for helsehjelp, ikke får det.

Avvist av 169 sykehus

Det gjaldt blant annet seksbarnsfaren Robby Walker fra Florida. Han ble alvorlig syk av coronaviruset, og ble lagt på respirator på et sykehus i delstaten.

Ti dager seinere var Walker fremdeles alvorlig syk. Skadene på lungene hans var så store at han trengte ECMO-behandling - som fungerer som en kunstig lunge - for å overleve. Men sykehuset hadde ikke kapasitet til å behandle flere covid-pasienter med ECMO.

- ECMO-muligheten i USA var nesten ikke-eksisterende. Familien ringte 169 sykehus på tvers av delstatene Florida, Georgia, Louisiana, Alabama og Virginia - og ingen av dem hadde kapasitet til å behandle den coronasyke seksbarnsfaren, skriver CNN, som har snakket med Robbys kone, Susan Walker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer