Den fjerde coronabølgen:

Coronapasientene på respirator: - Ikke gamle

Sykehusene forbereder seg nå på å ta imot den fjerde smittebølgens coronapasienter. Overlege advarer om at det allerede nå er stadig yngre personer som har behov for respiratorhjelp.

YNGRE PASIENTER: Ved Oslo universitetssykehus er gjennomsnittsalderen for innlagte coronapasienter nå i overkant av 40 år. Foto: Jil Yngland / NTB
YNGRE PASIENTER: Ved Oslo universitetssykehus er gjennomsnittsalderen for innlagte coronapasienter nå i overkant av 40 år. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De pasientene som ligger inne hos oss på respirator med covid, de er ikke gamle, sier avdelingsleder Dag Jacobsen ved Akuttmedisinsk avdeling ved Oslo universitetssykehus (OUS) til Dagbladet.

Av personvernhensyn ønsker han ikke å utdype dette ytterligere.

- Så alle kan bli alvorlig syke. Dette med at det bare er de eldre og de med kroniske sykdommer som havner på intensiv - stopp en halv.

Dersom dagens smittebilde ikke endrer seg, estimerer Folkehelseinstituttet at omtrent 4900 personer i Norge vil bli smittet hver dag om tre uker.

Samtidig tror de at 188 personer vil være innlagt på sykehus, og 23 vil ha behov for respiratorbehandling.

Forbereder seg på coronasyke barn

Fagdirektør Hilde Myhren ved OUS sier sykehuset nå forbereder seg på det som kan bli en krevende høst.

- Den raske økningen av smitte blant uvaksinerte vil medføre en ny bølge av innlagte covid-syke. Dette vil på ny utfordre intensivberedskapen og gå utover andre pasientgrupper som vil få utsatt sin behandling, sier Myhren til Dagbladet.

- Covid-syke på intensiv er alvorlig syke, de har krevende behandlingsforløp som krever høykompetent personell. Respiratorbehandlingen er avansert, krever nøye justering og tett oppfølging. Når pasientene blir yngre er dette spesielt krevende for de ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer