Coronapass

- Coronapasset vil ikke virke

Lege og professor Mette Kalager ved UiO har lite tiltro til coronasertifikatet. - Må ha konkursønske, sier advokat om private aktører som tar passet i bruk - men Tromsø-ordfører ønsker ordningen velkommen.

TROR IKKE PÅ VIRKNINGEN: Lege og professor Mette Kalager ved avdeling for helseledelse og helseøkonomi mener et coronapass, som det brukes nå, ikke vil virke. Foto: Anita Aalby / UiO
TROR IKKE PÅ VIRKNINGEN: Lege og professor Mette Kalager ved avdeling for helseledelse og helseøkonomi mener et coronapass, som det brukes nå, ikke vil virke. Foto: Anita Aalby / UiO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige fredag ble det klart at regjeringen vil innføre en forskrift som gir kommuner mulighet til å vedta lokal bruk av coronasertifikat.

- Det betyr at for eksempel Tromsø, som har mye smitte nå, kan bruke sertifikatet for å holde åpent tilbud som ellers måtte ha stengt eller hatt begrensninger, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på sin første coronapressekonferanse.

Tirsdag satte Norge en ny smitterekord med 2552 coronasmittede. Det er 426 flere enn samme dag i forrige uke.

Mette Kalager sier til Dagbladet at hun har liten tro på coronapasset. Hun er lege og professor ved avdeling for helseledelse og helseøkonomi ved Universitetet i Oslo.

- Coronapass, som det brukes nå, vil ikke virke. Det er en liten andel som ikke er vaksinert, og det er ikke de som er trusselen, sier Kalager.

- Om lag 90 prosent av Norges befolkning er vaksinert. Det vil si at det er flest av oss som er det. Det er vanskelig å tenke seg at de få prosentene som ikke er vaksinert skal utgjøre en større trussel samlet sett. Både vaksinerte og uvaksinerte kan smitte andre, fortetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.