Coronaprotester i Nederland - kaster fyrverkeri

Nye opptøyer har brutt ut i Nederland der sinte demonstranter protesterer mot coronarestriksjoner for tredje kveld på rad.

OPPTØYER: Det oppstod demonstrasjoner i flere byer i Nederland i kveld. Demonstrantene protesterte mot det nyinnførte portforbudet i landet, som følge av frykten for spredning av den nye virusmutanten. Video: Twitter / Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I flere byer samlet demonstranter seg mandag kveld. Protestene skal blant annet være rettet mot at myndighetene har innført portforbud.

Det meldes om opptøyer, hærverk og kasting av fyrverkeri mot politiet. Opprørspoliti tok i bruk vannkanoner i både Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort i øst og i småbyen Geleen sør i landet, melder nederlandske medier.

Mange ungdommer

Politiet i Amsterdam sier de har pågrepet åtte personer. Både i Rotterdam og Geleen er det for det meste tenåringer og unge i 20-åra som står bak opptøyene. Men det er ikke klart om det er portforbudet som er årsak til at de havnet i gatekamper med politiet.

- For øyeblikket er det konfrontasjon mellom opprørspoliti og urolige ungdommer i sentrum av Geleen, der det blir kastet fyrverkeri, skriver nederlandsk politi på Twitter.

Portforbudet, som ble innført lørdag, gjelder fra klokka 21 om kvelden til 4.30 om morgenen, og innføres i frykt for at mer smittsomme virusvarianter skal spre seg. Det er første gang siden andre verdenskrig at det er innført portforbud i Nederland.

Rutte refser

Tidligere mandag fordømte statsminister Mark Rutte uroen i helga. Da gikk demonstranter til angrep på politiet og satte blant annet fyr på et coronatestsenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer