Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Coronasmitte på Sunnaas sykehus

En ansatt ved sykehuset har testet positivt for coronaviruset. Vedkommende har vært på reise i Tyskland.

CORONAVIRUSET: En ansatt ved hjerneslagavdelingen på Sunnaas sykehus er bekreftet smittet med koronavirus. Vedkommende var på jobb i tre dager før det ble mistenkt smitte. Foto: NTB Scanpix
CORONAVIRUSET: En ansatt ved hjerneslagavdelingen på Sunnaas sykehus er bekreftet smittet med koronavirus. Vedkommende var på jobb i tre dager før det ble mistenkt smitte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sunnaas sykehus på Nesodden er satt i beredskap etter at en lege ved hjerneslag-avdelingen i går testet positivt for coronaviruset.

Legen var på jobb i tre dager før det ble klart at vedkommende kunne være smittet, melder sykehuset selv i en pressemelding.

Regner med at antallet vil øke

Flere pasienter er nå isolert, bekrefter administrerende direktør Einar Magnus Strand overfor Dagbladet.

- Det er seks psienter som er isolert og ligger på rom på avdelingen. I tillegg er det to pasienter som har hatt helgepermisjon og blir hjemme i karantene inntil videre, sier han.

I tillegg er 43 ansatte satt i hjemmekarantene. Strand forteller at sykehuset har en løpende kartlegging av situasjonen, og regner med at flere kan bli satt i karantene.

- Vi må bare forvente at det antallet med folk i hjemmekarantene kommer til å øke.

- Betyr det at det er andre som er syke eller har symptomer?

- Vi har noen slike signaler. Derfor er vi forberedt på at det antallet vi har verifisert nå kommer til å bli litt høyere.

CORONAVIRUSET: Alt du trenger å vite om coronaviruset. Kan barn gå på skolen? Kan man bryte en karantene? Bør gravide være mer bekymret? Lege Harald Meling Dobloug gir deg svarene. Vis mer

Tyskland-reise

Den mannlige legen var i forrige uke på en feriereise i Tyskland. Fredag fikk en i følget påvist smitte.

Da kontaktet den aktuelle legen smittevernlegen ved sykehuset, ifølge pressemeldingen.

- Han ble da umiddelbart satt i karantene, og ble testet, sier Strand.

- Vi jobber med å få full oversikt over risiko for eksponering i forhold til øvrige ansatte og pasienter. Han har vært på jobb onsdag, torsdag og fredag i forrige uke, sier sykehusdirektøren til Dagbladet.

CORONAVIRUS: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Der har myndighetene innført febersjekker ved byens flyplass, togstasjoner og motorveier, og et stort nyttårsarrangement er også avlyst. Video: AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Vurderer videre drift

Sykehuset vil i løpet av dagen ta en beslutning rundt videre drift, spesielt med tanke på inntak av nye pasienter, forteller direktøren videre.

Strand har per nå ikke oversikt over hvor mange pasienter vedkommende har vært i kontakt med.

- På de pasientene der vi har sikker identifisering så er de allerede isolert på rom. Vi har også pasienter som har permisjon knyttet til helg, så vi jobber med hvordan vi skal håndtere retur, sier han.

Over 800 tilfeller

I Tyskland var det søndag morgen registrert 847 tilfeller av coronaviruset, ifølge Robert Koch-instituttet.

Den største klyngen av tilfeller har funnet sted i Nordrhein-Westfalen-regionen, hvor det er registrert 392 smittetilfeller.

I Berlin, Tysklands hovedstad, er det bare registrert 28 tilfeller.

Ullevål-karantene

Også ved Ullevål sykehus i Oslo har ansatte fått påvist smitte. I alt seks ansatte ved sykehuset øyeavdeling har fått påvist coronaviruset.

130 ansatte ved samme avdeling er som følge satt i karantene.

Til sammen er 280 ansatte ved sykehuset i karantene.

Dagbladet oppdaterer saken.

Hele Norges coronakart