Coronasmittet får 20 000 i bot etter fest

Får den første kjente boten for brudd på reglene for karantene og isolasjon etter å ha oppsøkt fest natt til søndag.

CORONABOT: Gunnar Fløystad, leder for påtaleseksjonen i Vest politidistrikt, sier han håper folk skjønner alvoret i situasjonen. En person i Vest politidistrikt er ilagt 20 000 i bot etter å ha gått på fest selv om vedkommende hadde fått påvist coronasmitte. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
CORONABOT: Gunnar Fløystad, leder for påtaleseksjonen i Vest politidistrikt, sier han håper folk skjønner alvoret i situasjonen. En person i Vest politidistrikt er ilagt 20 000 i bot etter å ha gått på fest selv om vedkommende hadde fått påvist coronasmitte. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vest politidistrikt utstedte mandag et forelegg på 20 000 kroner til en privatperson for brudd på smittevernloven, melder Vest politidistrikt.

Vedkommende er bekreftet smittet med coronaviruset og forelegget ble gitt etter at vedkommende brøt lovpålagt isolasjon og oppsøkte en fest natt til søndag. Politiet har i helga etterforsket saken og avhørt flere personer.

- Bevisst brudd

Personen skal ha oppsøkt festen bevisst. Påtaleleder i Vest politidistrikt, Gunnar Fløystad, sier politiet har hatt vanskelig for å forstå hvorfor vedkommende skulle oppsøke festen.

- Personen hadde vel en idé om at det ikke var så farlig. Men med alle medieoppslag og klargjøringer som er kommet fra myndighetene, og med tanke på at vedkommende var gjort oppmerksom på hva det betyr å være i isolasjon, var dette såpass alvorlig at vi var nødt til å reagere, sier han.

- Her er det snakk om et bevisst brudd. Vi ønsker selvsagt å nå ut med forebyggende tiltak, men dette var så åpenlyst at vi var nødt til å reagere, sier han.

Første bot

Han sier det er uklart for politiet om resten av deltakerne på festen var klar over at vedkommende var smittet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer