Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronasmittet møtte Trump

En brasilianer er smittet av coronaviruset. Han hilste på Donald Trump på lørdag.

EKSPONERT: USAs president Donald Trump hilste på en som nå er coronasmittet i helga. Foto: Drew Angerer / Getty Images / NTB scanpix
EKSPONERT: USAs president Donald Trump hilste på en som nå er coronasmittet i helga. Foto: Drew Angerer / Getty Images / NTB scanpix Vis mer

En brasiliansk offentlig tjenestemann har fått påvist coronasmitte. Det skjedde bare dager etter at han hilse på USAs president Donald Trump og visepresident Mike Pence.

Brasilianeren møtte Trump og Pence på Trumps feriested i Mar-a-Lago på lørdag. Det melder Washington post.

Om han har smittet presidenten er foreløpig ukjent.

Fabio Wajngarten var en del av Brasils president Jair Bolsonaros delegasjon til Trumps feriested i helga.

Wajngarten (på Trumps venstre side) sto ved siden av Trump på et bilde som ble tatt der i helga.

Trump sa torsdag ettermiddag at han ikke var bekymret.

- Jeg er ikke bekymret. Jeg hørte noe om det. Vi spiste middag sammen. Vi gjorde ikke noe uvanlig. Vi satt ved siden av hverandre en stund, sa Trump torsdag, da han ble spurt om det på torsdag.

Natt til torsdag varslet Trump at han innstiller alle flyreiser fra Europa, for å sørge for at viruset ikke rammet USA like hardt som det har rammet Europa.

- Vi vil stanse alle reiser fra Europa til USA de neste 30 dagene. De nye reglene trer i kraft fredag ved midnatt, sa president Donald Trump rundt klokka to natt til torsdag.

Fly-stansen skal vare de neste 30 dagene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!