Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Coronasmittet truet McDonald's-kunder

Fire politifolk og fire McDonald's-ansatte er i karantene etter at en coronasmittet mann oppførte seg truende på McDonald's i Asker.

CORONASMITTET: Denne McDonald's-restauranten måtte stenge driften i åtte timer etter at en mann med påvist coronasmitte oppførte seg truende tidlig lørdag morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
CORONASMITTET: Denne McDonald's-restauranten måtte stenge driften i åtte timer etter at en mann med påvist coronasmitte oppførte seg truende tidlig lørdag morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

McDonald's i Asker måtte stenge etter at en 18 år gammel mann med påvist covid-19 oppførte seg truende tidlig lørdag morgen.

Dette melder Budstikka.

MÅTTE STENGE: Den døgnåpne restauranten måtte stenge i flere timer for desinfisering. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MÅTTE STENGE: Den døgnåpne restauranten måtte stenge i flere timer for desinfisering. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Truende

Operasjonsleder André Kråkenes i Oslo-politiet forteller at politiet fikk melding om situasjonen 05:56.

- Mannen var kranglete og verbalt truende. Han prøvde å stikke av, men patruljen fikk kontroll på ham etter hvert, sier han til Dagbladet.

Det framkommer ikke av loggen at mannen har truet med å smitte noen, opplyser Kråkenes.

- Han har sagt at han skulle drepe folk. På vei inn i arresten sier han at han er syk. Vi har en logg fra tidligere på at han trolig er smittet med covid-19, og det har vi fått bekreftet fra helse.

Fire politifolk er i karantene etter hendelsen, opplyser Kråkenes.

Den videre saksgangen er uklar. Tidligere har bøter på opptil 40 000 kr blir delt ut til personer som ikke har forholdt seg til gjeldende karanteneregler.

McDonald's har anmeldt forholdet, skriver Budstikka.

LEI AV VENTETIDEN: Disse kreative tyskerne har funnet en måte å spille fotball på under coronapandemien. Video: Team Rabenfront. Vis mer

Hele lokalet desinfisert

Driftskonsulent Jonas Lyng Renå i McDonald's forteller at det var fire ansatte og ikke mer enn fem kunder til stede under hendelsen.

- Han ble tatt med av politiet. Etterpå fikk vi beskjed om at han hadde testet positivt for covid-19, sier han til Dagbladet.

Stedet ble deretter stengt med umiddelbar virkning. Restauranten var stengt fra 07:00 til 15:00.

Skadedyrkontrollselskapet Anticimex ble kalt inn for desinfisere lokalene. Arbeidet begynte cirka 12:30, og tok mellom en halvtime og en time, ifølge Renå.

Renå sier at mannen ikke oppførte seg truende mot de ansatte i restauranten.

- Det var litt mer bråk enn vi tillater. Han ble vist ut, og bråket må ha skjedd på utsida på parkeringsplassen.

De ansatte er nå likevel satt i karantene.

- Vedkommende var ikke inne i restauranten lenge og ingen av de ansatte har vært i nærkontakt med ham, men vi har kontaktet coronatelefonen og følger deres anbefalinger, sier Renå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!