Jordomseiling:

Coronastrandet på øde øy

Venneparet Frederik Hovmøller og Emil Rued Schleicher levde på fisk, ris, og rom i 42 dager da coronapandemien inntraff verden.

JORDOMSEILERE: Det danske venneparet Frederik Hovmøller (t.v.) og Emil Rued Schleicher (t.h) dro ut på sitt livs jordomseiling i 2018. Da corona inntraff verden to år senere, skulle de oppleve noe de sent kommer til å glemme. Foto: Privat.

JORDOMSEILERE: Det danske venneparet Frederik Hovmøller (t.v.) og Emil Rued Schleicher (t.h) dro ut på sitt livs jordomseiling i 2018. Da corona inntraff verden to år senere, skulle de oppleve noe de sent kommer til å glemme. Foto: Privat.

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I ren Robinson Crusoe-stil måtte vennene både fiske med spyd og samle inn kokosnøtter for å sikre nok mat for en ukjent periode, på en øde øy.

Da resten av verden var i full gang med å lukke ned på grunn av et ukjent nytt virus, var vennene Frederik Hovmøller, Emil Rued Schleicher og to andre i mannskapet ute på deres livs jordomseiling på båten Nautilus.

Turen startet i 2018, og de hadde allerede kjørt nedover kysten til Europa, og krysset Atlanterhavet.

Da venneparet, som kommer fra Danmark, fikk beskjed om at det var noe som het corona, befant de seg midt ute i Stillehavet på øygruppene i Fransk Polynesia.

Tanken om corona hadde ikke streifet vennene da de dro fra øya Tuamotu. Da de to dager seinere ankom øya Fakarava ble de derimot konfrontert med det nye ukjente viruset.

På øya hadde det oppstått full kaos, fordi de hadde fått påvist det første coronatilfellet i Fransk Polynesia.

- Vi fikk høre at vi enten burde reise til øya Nuku Hiva eller Tahiti, fordi det var rykter om at det kom til å lukke ned på grunn av corona. Vi dro til Tahiti, men så fikk vi vite av borgermesteren at vi ikke kunne legge til kai der. Dersom vi skulle være der, kunne vi ikke engang gå ut av båten. Det betød også at vi heller ikke fikk lov til å bade fra båten, og det hadde blitt et problem fordi det var 35 varmegrader, sier Emil Rued Schleicher til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer