Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Coronasyke Tara (39) hetset

- Ikke ta noen sjanser, sier hun i en video fra intensivavdelinga på sykehuset. Videoen har fått mye oppmerksomhet.

SYK: Tara Jane Langston (39) delte denne video fra sykesenga, og fikk uventet respons. Video: Facebook / Tara Jane Langston Vis mer

Fredag forrige uke ble den britiske tobarnsmoren Tara Jane Langston (39) innlagt på sykehus i London etter å ha fått pusteproblemer.

Det viste seg at hun var smittet av coronaviruset. Nå ligger hun på intensivavdelinga, hvor hun får hjelp til å puste.

Mandag filmet hun seg selv fra sykesenga, for å advare andre og be om at viruset blir tatt på alvor.

- Om noen vurderer å ta noen sjanser, bare se på meg. Jeg ligger på intensivavdelinga. Jeg kan ikke puste uten hjelp, sier hun, og hoster flere ganger.

- Ikke ta noen sjanser. Da ender du opp her, gjentar 39-åringen.

Hetset

Videoen fra sykesenga ble sendt i en privat WhatsApp-gruppe til Langstons kollegaer, men har i ettertid blitt spredt og gått viralt.

Responsen har imidlertid ikke bare vært hyggelig. 39-åringen og familien har mottatt hets, og flere har tatt til orde for at videoen er falsk.

STORBRITANNIA: Regjeringen innfører strengere tiltak for å forhindre videre smitte av coronaviruset. Video: AP Vis mer

- Folk har hatt diskusjoner i sosiale medier om videoen er ekte eller falsk. Jeg har fått meldinger fra personer som ber meg om å «bevise det», sier ektemannen Richard Langston til The Guardian.

Ifølge ektemannen har dette vært en påkjenning for familien. Han er isolert hjemme med parets to barn. 39-åringens søster, Nicole Poppy Keatley, forklarer at flere har kalt søstera en løgner.

Hun kaller det konspirasjonsteorier.

- Har det bedre

Ektemannen sier videre at han er stolt av kona, og mener det har kommet mye godt ut av å dele videoen.

- Jeg har snakket med henne og hun har det mye bedre. Hun har ikke hatt noen besøkende, og har gjort alt helt på egen hånd.

Han sier videre at mange som ikke har tenkt på konsekvensene av viruset, har sagt at videoen har endret oppfatningen deres.

Nicole Poppy Keatly delte fredag et innlegg på Facebook, der hun takker for all støtten og forteller at Langston blir sterkere for hver dag.

- Det har vært tungt å være i isolasjon og separert fra hverandre. Familien vår har vært gjennom mye. Takk til alle som har delt hennes historie. Vi ville vise at en frisk person kan rammes hardt av Covid-19. Det kan skje med alle.

Følg rådene

Søstera understreker i innlegget at videoen var ment for en gruppe på WhatsApp, og at det er viktig at alle følger rådene fra helsemyndighetene.

- Jo flere som får dette viruset, jo færre senger blir det på sykehusene. Det blir færre steder å få behandling og helsepersonell som kan hjelpe deg. Vær så snill, ikke sett deg selv, eller noen du er glad i, i fare.

Keatley takker samtidig helsepersonellet som har hjulpet søstera, og påpeker at de vil redde liv i tida framover.

Over 3000 personer er smittet av viruset i Storbritannia, og nesten 200 har dødd.

Hele Norges coronakart