Corona i New Zealand

Coronatabbe på direkten: «Spre beina»

Ministeren med pinlig tabbe.

TABBE: Under en pressekonferanse oppfordrer New Zealands coronaminister innbyggerne om å følge tiltak når de er ute og «sprer beina». Video: New Zealand ministry of health / Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var søndag at ordene gikk i surr for New Zealands coronaminister Chris Hipkins. Da han skulle gi nasjonen med snaut fem millioner innbyggere en oppdatering på smittesituasjonen, røk han på en tabbe:

Samtidig som han fortalte at smitten i landet stiger, ba han newzealanderne om å følge tiltak når de er ute og «sprer beina».

- Det er en utfordring for personer i tett befolkede områder å ta seg ut og spre beina når de er omringet av andre folk, sa Hipkins ifølge The Guardian.

Uttalelsen fikk helsedirektør Ashley Bloomfield, også til stede under pressekonferansen, til å heve øyenbrynene. Hipkins selv tok det hele med et smil, og sa han skulle ut og strekke på beina.

Han var også fullt klar over at dette kom til å bli en greie i mediene. Ikke uventet ble det også en stor snakkis i sosiale medier. New Zealand Herald skriver at folk allerede har laget kaffekopper prydet med sitatet.

New Zealand er for tida i lockdown etter en stor økning i smitte på grunn av spredningen av deltavarianten.

Nærmere 10 000 av landets fem millioner innbyggere blir nå testet. Det er uvisst hvordan viruset har kommet inn i landet med de strenge reisereglene, men det gjøres blant annet undersøkelser for å se om en tilreisende fra Australia kan ha tatt med smitte, til tross for at vedkommende ble satt i karantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer