Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset har fått navn

Får navnet Covid-19, melder Verdens helseorganisasjon.

HAR FÅTT NAVN: Viruset 2019-nCoV: Covid-19. Foto: Shutterstock
HAR FÅTT NAVN: Viruset 2019-nCoV: Covid-19. Foto: Shutterstock Vis mer

Navnet på det fryktede coronaviruset som herjer i Kina og flere steder i verden, er klart:

Covid-19. Det var Verdens helseorganisasjon (WHO) som døpte viruset tirsdag.

WHO forklarer at «co» står for «corona», «vi» for «virus» og «d» for «disease» – sykdom.

PÅ INNSIDEN: En amerikansk forsker og en ung mann forteller hvordan det er å være i Wuhan, etter at corona-viruset begynte å spre seg. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Trussel mot verden

WHO innledet i dag et møte om viruset, som skal gå over flere dager. Der ble det blant annet kalt en trussel mot verden, ifølge NTB.

WHO opplyser også at en vaksine kan bli klar først om 18 måneder - altså ett og et halvt års tid.

Denne uka ble det kjent at mer enn 1000 personer har dødd av viruset. Per klokka 16.00 tirsdag, var tallet 1018. Kun to av disse skal ha dødd utenfor Kina.

Ytterligere 43 000 er bekreftet smittet på verdensbasis, i 28 ulike land.

De siste dagene har det vært flere tilfeller av smitteoverføring i Frankrike og Storbritannia mellom personer som ikke har vært i Kina.

- Med 99 prosent av tilfellene i Kina, er dette fortsatt en alvorlig krisesituasjon for landet, som også utgjør en alvorlig trussel for resten av verden, sa generaldirektør i Verdens helseorganisasjon, Tedros Adhanom Ghebreyesus, på en pressekonferanse i Genève tirsdag.

Tatt livet av flere enn Sars

2019-nCoV er i slekt med sarsviruset som forårsaket en epidemi i 2003. Covid-19 har imidlertid rukket å ta flere liv enn hva det fryktede viruset gjorde på starten av 2000-tallet.

Den nye typen coronavirus som først ble oppdaget i millionbyen Wuhan i Kina i desember i fjor, har hittil formelt gått under navnet 2019-nCoV, en forkortelse for «2019 novel coronavirus».